FlyNow eCopter nije Multicopter

0
83
flynow-ecopter-nije-multicopter

FlyNow Aviation eCopter je inovativni električni vertikalni let (eVTOL) avion koji je napravljen da transformiše gradsku vazdušnu mobilnost. eCopter je dizajniran kao električni helikopter sa dva kontrarotirajuća propelera i cilja na jednostavniji proces klasifikacije i sertifikacije sa Evropskom agencijom za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) u poređenju sa taksi avionima sličnim dronovima.

FlyNow Aviation eCopter ima koaksijalni električni prenos, ekonomičniji i efikasniji dizajn, povećane performanse i sigurnosne karakteristike, uključujući autonomni sistem pilota i naprednu tehnologiju izbegavanja sudara. Primetno se ističe po smanjenom nivou buke, visokoj energetskoj efikasnosti i niskim proizvodnim troškovima.

Avion ima obećavajući dolet do 50 kilometara sa jednim punjenjem baterije i maksimalnom krstarećom brzinom od 130 kilometara na čas. Sa kapacitetom za jednog putnika plus prtljag (ukupna nosivost 120kg), dizajniran je za automatsko letenje bez pilota, sa ciljem da ponudi pristupačnu, efikasnu i održivu alternativu za gradski prevoz. FlyNow Aviation planira da započne komercijalnu proizvodnju eCoptera 2026. godine, prvo sa modelom za prevoz tereta, a zatim sa verzijama za jednog i dva putnika.

FlyNow eCopter

FlyNow Aviation želi da napravi letilice manjim i jednostavnijim, ciljajući na ekološki prihvatljivo, tiše, sigurnije i jeftinije rešenje od trenutnih opcija na tržištu gradskog vazdušnog saobraćaja. Kompanija se zalaže za čistu proizvodnju, koristeći obnovljivu energiju za montažu aviona i ima za cilj da bude zelena „od kolevke do groba“.

Read More