Embracer prodaje studio iza KOTOR Remake, Saber Interactive, za 500 miliona dolara

0
67
embracer-prodaje-studio-iza-kotor-remake,-saber-interactive,-za-500-miliona-dolara

Dok se trenutno događa puno otpuštanja u industriji video igara, Embracer Group je najteže pogođen, sa propalim investicionim poslom koji je prošle godine doveo kompaniju u krizni mod. Kao rezultat toga, nekoliko studija je potpuno zatvoreno kako bi se smanjili troškovi. Embracer je takođe potvrdio da procenjuje neke od svojih studija u vlasništvu za potencijalnu prodaju, pri čemu se Gearbox pojavljuje kao glavni kandidat. Ispostavilo se da Embracer umesto toga prodaje Saber Interactive.

Pre nego što ga je stekla Embracer Group, Saber Interactive bio je najpoznatiji kao studija za podršku, koja je radila na portovima za različite naslove, poput The Witcher 3 za Nintendo Switch. Embracer Group je stekao Saber Interactive početkom 2020. godine, neposredno pre pandemije. Godinu dana kasnije, studiju je poveren razvoj veoma očekivanog remeika Knights of the Old Republic.

Kako je izvestio Bloomberg, KOTOR Remake bi i dalje trebao biti u izradi u Saber Interactive, ali ćemo morati da sačekamo i vidimo. Novi vlasnici, koji nisu imenovani i privatna su investiciona grupa, upravo su potrošili 500 miliona dolara da bi stekli studio, a deo razloga za to mogao je biti i obećanje o veoma očekivanoj Star Wars igri.

Pored KOTOR Remake, Saber Interactive takođe radi na Warhammer 40,000: Space Marine 2, koji bi trebao da se objavi kasnije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More