Besplatni kutak: Cureocity

0
50
besplatni-kutak:-cureocity

Cureocity je kratak, indie point-and-click naslov koji deli dosta sličnosti sa kartaškim igrama. Naravno, za oko vam je verovatno prvo zapao prelep ručno nacrtani vizuelni stil, inspirisan blago stilizovanom japanskom animacijom. Na temu celokupne umetničke prezentacije, muzička podloga se takođe savršeno uklapa i dočarava skoro bezbrižnu atmosferu.

Međutim, za razliku od većine kartaških igara, Cureocity nudi dosta jednostavniji gejmplej i vrlo malo slobode i prostora za izmišljanje novih strategija – u većini slučajeva postoji samo jedan optimalan način za pobedu. Neke bitke mogu pružiti solidan izazov, ali ćete nakon prvog poraza verovatno već ”provaliti” šta treba da uradite. To ne znači da je igra loša, naprotiv – ovaj format se savršeno uklapa u koncept igre, gde svaka borba na neki način predstavlja puzzle koji treba rešiti.

U Cureocity postoje dve priče – glavna sa kojom počinjete igru i skrivena koja se otvara tek kasnije. Obe su zanimljive, ali je skrivena posebno upečatljiva. Takođe postoje tri različita kraja u zavisnosti od vaših odluka u poslednjoj bici igre.

Nakon prvog prelaska ćete verovatno pronaći najbolji način da pobedite neprijatelje, tako da brzo možete da dođete i do preostala dva završetka. Možete koristiti i space taster da preskočite tekst i time završite igru za samo nekoliko minuta.

Cureocity možete preuzeti ovde.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More