Embracer prodao Gearbox Entertainment izdavaču Take-Two

0
64
embracer-prodao-gearbox-entertainment-izdavacu-take-two

Embracer grupa je tokom prošle godine sprovodila inicijativu za smanjenje troškova, što je dovelo do nekoliko zatvaranja studija i otpuštanja. Ostale velike kompanije pod Embracerovom zastavom su umesto toga prodane. Ranije ovog meseca videli smo kako se Saber Interactive odvaja od svoje bivše matične kompanije. Sada je i Gearbox Entertainment takođe prodat.

Kada je kompanija Gearbox Entertainment bila na prodaju pre par godina, bilo je nekoliko ponuđača. Sada se čini da se kompanija vraća svom pravom domu. Take-Two preuzima Gearbox Entertainment, uključujući glavne studije kompanije u Gearbox Software, Gearbox Montreal i Gearbox Quebec u poslu vrednom 460 miliona dolara.

Prava na Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Risk of Rain, Brothers in Arms, Duke Nukem i Homeworld će ostati sa Gearboxom. U međuvremenu, Embracer Group će zadržati Gearbox Publishing, koji će biti preimenovan kada se posao završi. Kao vlasnik Gearbox Publishinga, Embracer Group će zadržati prava na Neverwinter Online i Star Trek Online, kao i na Cryptic, Lost Boys Interactive i Captured Dimensions studije.

Izvršni direktor Embracera i suosnivač, Lars Wingefors, izjavio je da će ovaj posao pomoći u smanjenju neto duga i novčanog toka za kompaniju. U međuvremenu, Gearbox Entertainment bi trebao imati stabilniji dom kod Take-Two, jedne od najuspešnijih izdavačkih kompanija u industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More