Xbox razmatra poskupljenje Game Pass usluge i izdvajanje Call of Duty franšize

0
79
xbox-razmatra-poskupljenje-game-pass-usluge-i-izdvajanje-call-of-duty-fransize

Microsoft je uspeo da zatvori najznačajnije spajanje u istoriji video igara prošle godine. Mnogi su proslavili ovaj dogovor u iščekivanju Call of Duty na Game Pass servisu, jer gigant video igara često izdaje svoje first-party naslove na servisu.

Curenja informacija takođe su ukazala na to da će najava o ovom pitanju stići u junu, ali izgleda da se Microsoftovi planovi menjaju. Prema novim izveštajima, Xbox nije siguran da li će izdati Call of Duty na Game Passu.

Tom Warren iz The Verge otkrio je da je Microsoft vodio rasprave o izdavanju Call of Duty na pretplatu. Takođe otkriva da gigant video igara razmatra još jedno povećanje cene.

Warren je jedan od pouzdanih insajdera industrije jer ima istoriju tačnosti, posebno kada je u pitanju Microsoft, što ovaj izveštaj čini verodostojnim. Međutim, Xbox izgleda da je neodlučan po tom pitanju.

Prema Warrenu, unutrašnja rasprava traje već neko vreme, a glavna briga je da bi prihod koji ova franšiza ostvaruje mogao biti potkopan Game Passom.

Izgleda da Microsoft agresivno smanjuje troškove dok pokušava da cilja na veće profite. Ovo bi mogao biti jedan od razloga zbog kojih se oseća nelagodno da stavi Call of Duty na servis, jer bi ovaj potez žrtvovao milione godišnjih prodaja.

Mnogi fanovi su bili uzbuđeni zbog starih i budućih naslova iz serije koji se pojavljuju na servisu, ali izgleda da je najbolje da očekivanja ostanu pod kontrolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More