Xbox planira beli digital-only Xbox Series X model

0
78
xbox-planira-beli-digital-only-xbox-series-x-model

Prošle godine su procureli Microsoftovi planovi za konzolu Xbox Series X isključivo digitalnog formata. Iako je Microsoft nedavno izjavio da još uvek ne planira da se odrekne fizičkih medija, ovaj Xbox Series X isključivo digitalnog formata bi mogao da se pojavi za samo nekoliko meseci. Trenutne glasine takođe sugerišu da će ova nova digitalna verzija konzole biti dostupna i u beloj boji, što bi bilo prvi put da je Series X dostupan u drugoj opciji boje.

Izveštaj od Exputera (preko VideoCardz) takođe je dodao da se očekuje da će nova bela varijanta imati poboljšani hladnjak i neke druge unutrašnje nadogradnje. Takođe bi trebalo da bude pristupačnija od trenutne verzije, koja se prodaje po ceni od 499 dolara. Očekuje se da će procenjeno smanjenje cene biti između 50 i 100 dolara.

Ovaj potez prema konzoli isključivo digitalnog formata ne dolazi kao iznenađenje, jer su prošle godine procurele prezentacije koje su pokazale redizajn sredine generacije za Series X bez disk drajva i sa novim cilindričnim dizajnom. Gorepomenuti procureli slajd može se videti iznad. Obnovljena konzola takođe može preći na kapacitet skladištenja od 2TB i dodati USB Type-C port na prednjoj strani.

Prema izveštaju, trebali bismo da vidimo zvanične vesti o ovom osveženju Series X ovog leta. Vreme se dobro poklapa, jer smo sada otprilike četiri godine u ovoj trenutnoj generaciji konzola. Sony je redizajnirao svoj PS5 dizajn krajem 2023. sa tanjom verzijom i odvojivim disk drajvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More