Uslužni programi: Informacije o USB uređajima

0
43
usluzni-programi:-informacije-o-usb-uredjajima

Device Manager je standardni sistemski alat u Windows okruženju za prikaz informacija i konfigurisanje raznih uređaja ugrađenim u računar i priključenim na USB i druge portove. Device Manager se može pronaći u kontrolnom panelu računara ili startovati iz komandne linije izvrša­vanjem devmgmt.msc sa adminis­tratorskim privilegijama. Ovaj alat može korisno poslužiti za proveru hardverske konfiguracije, ažuriranje sistemskih drajvera ili uklanjanje određenih uređaja.

PCPress.rs Image

Uslužni program USB Device Tree Viewer podseća na Device Manager ali nudi dodatni uvid u mnoštvo informacija o osobinama i konfiguraciji priključenih uređaja. Ovaj program prikazuje stablo sa svim uređajima koji su priključeni na računar, pri čemu je prikaz razgranat za svaki ugrađeni USB kontrolor. Matična ploča računara obično uključuje nekoliko USB kontrolora, a neke konfiguracije mogu imati veći broj kontrolora i USB hub-ova, kao što su oni ugrađeni u monitore sa dodatnim portovima, replikatore portova, tastature sa dodatnim priključcima, čitače memorijskih kartica i slično.

Za svaki kontroler i hub, USB Device Tree Viewer prikazuje detaljne tehničke informacije o hardveru, sistemskim drajverima, statistici korišćenja i trenutnom stanju. Za svaki USB hub vide se podaci o podržanom standardu i brzini, USB 1.1 za stare računare i portove, brži USB 2.0 ili recimo USB 3.0 i 3.2 na novijim računa­rima sa USB-C portovima. Prikaz se grana da prikaže sve USB portove, sa dodatnim podacima o priključenim uređajima ili upozorenjem kada postoji problem sa nekim portom ili uređajem.

USB Device Tree Viewer je besplatan program i može se koristiti na svim verzijama Windows sistema počev od Windows XP

Za uređaje se prikazuju brojne informacije o USB portu i samom USB uređaju, sa podacima o proizvođaču i modelu, konekciji, drajverima i stanju, sa dodatnim informacijama za specijalne slučajeve, Bluetooth i bežične kontrolere, uređaje sa više mogućnosti… Pored toga što se može koristiti za prikupljanje brojnih informacija o uređajima, USB Device Tree Viewer u kontekstnom meniju (desni klik) ima opcije za restartovanje portova i uređaja ili njihovo sigurno uklanjanje da bi se oni otkačili sa računara (što kod Windows 10 i novijih sistema više nije neophodno).

USB Device Tree Viewer je besplatan program i može se koristiti na svim verzijama Windows sistema počev od Windows XP. Program možete da preuzmete sa matične strane autora, gde je dostupan u odvojenim verzijama za 32-bit i 64-bit Windows sisteme. Distribuira se u vidu prenosne verzije koja ne zahteva instalaciju, već se preneta arhiva može raspakovati na željenu lokaciju i startovati

po potrebi.

uwe-sieber.de/usbtreeview_e.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.