Kako agilnost oblikuje inovacioni ekosistem

0
46
kako-agilnost-oblikuje-inovacioni-ekosistem

PCPress.rs Image

Dobrodošli na Agile Humans novi meetup sa Milošem Kržićem, generalnim direktorom biz-tech konsultantske kompanije CROZ i sjajnim agilnim stručnjakom koji će nas naučiti o agilnosti u praksi.

PCPress.rs Image

Inovacija je bila i nastaviće da bude temelj zdravog i održivog ekonomskog rasta i prosperiteta. Za svaki vid i oblik organizacije – od startapa, preko korporacija pa do celih nacija – sposobnost uvođenja i usklađivanja sa inovacijama je ključna za opstanak u današnjem dinamičnom, konkurentnom i promenljivom svetu.

Inovacije u naprednim društvima vode ka unapređenju kvaliteta života, što za rezultat ima veće prihvatanje i iščekivanje budućih promena. Ovo znači da društvo može da raste i napreduje samo ako je sposobno da prihvati promene.

Međutim, jednako je važno da razumemo da se inovacije ne događaju same od sebe, u vakuumu. One zahtevaju agilan pristup i uspostavljanje različitih oblika inovacionih ekosistema. Ovi ekosistemi su ključni za identifikaciju, podsticanje i upravljanje faktorima koji pokreću inovacije, što u konačnom ishodu poboljšava konkurentnost pojedinačnih organizacija, kao i ekonomije i društva u celini.

Agilnost, u ovom kontekstu, predstavlja sposobnost organizacija da se brzo prilagode promenama, efikasno upravljaju resursima i kontinuirano uvode inovacije u svakodnevni proces rada. Integracijom agilnih principa, organizacije mogu bolje navigirati kroz kompleksnosti modernih ekosistema, stvarajući okruženje u kojem su inovacije predvodnici uspeha.

U okviru ovog interaktivnog susreta, naučićete o:

  • Osnovnim konceptima inovacionih ekosistema.
  • Strategijama za implementaciju i negovanje inovacionih ekosistema unutar vaše organizacije.
  • Primeni agilnih praksi za podsticanje inovacija i uspeh organizacije.
  • Kultivisanju kulture koja prihvata inovacije i promene, osiguravajući dugoročni rast.

Pridružite se online na ovom linku 4. jula u 18:30h i steknite dragoceno znanje i usvojite praktične alate za primenu agilnih principa u oblikovanju uspešnih inovacionih ekosistema. Ne propustite ovu izvanrednu priliku.

O govorniku

Miloš Kržić je profesionalac sa 27 godina radnog iskustva, od čega sedamnaest godina na pozicijama generalnog direktora, odnosno trinaest godina ekspertize u upravljanju, prodaji i marketinškim strategijama, pokrivajući tržište bivše Jugoslavije. Radio je za vodeće regionalne IT kompanije (kao što su InterTrade, ComTrade i Saga) i globalne kompanije za proizvodnju i prodaju automobila (Toyota i Peugeot). Trenutno je na poziciji generalnog direktora u konsultantskoj kompaniji CROZ Srbija. Pored razvoja naprednih softverskih rešenja, ova kompanija pruža i konsultantske usluge za agilnu transformaciju koje pomažu organizacijama različitih veličina i kompleksnosti da postanu otpornije i prilagodljivije. Njegova trenutna profesionalna interesovanja uključuju strateško upravljanje i digitalnu transformaciju, sa posebnim osvrtom na primenu agilnih metoda kao što su Scrum, Kanban itd. Što se tiče akademske karijere, gospodin Kržić je doktorand na Univerzitetu Metropolitan (FEFA).

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.