TOP 5 aplikacija koje će vam unaprediti odmor

0
51
top-5-aplikacija-koje-ce-vam-unaprediti-odmor

Ako ste ikada proveli vreme na poslovnom događaju, razgovarali na utakmicama svoje dece ili pregledali aplikacije za upoznavanje, znate da je putovanje nešto što gotovo svi vole. Spojite to sa vezanošću za naše pametne telefone i nije iznenađenje da su aplikacije za putovanja veoma tražene. Neka od najboljih inovacija u putovanjima dolaze u obliku aplikacija. Održavanje kontakta sa ljudima kod kuće, planiranje putovanja, organizacija tokom puta ili povezivanje sa drugim putnicima? Ne postoji samo jedna aplikacija za to.

Da bismo vam pomogli da se snađete u mnoštvu dostupnih opcija, ovde su neke aplikacije spremne za putovanje koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim. Prikupili smo predloge od ljudi koji zarađuju od putovanja i onih koji retko napuštaju svoj lokalni kraj, tako da bez obzira koliko često putujete, postoji aplikacija za vas.

Airalo

Airalo

Ako vaš plan mobilne mreže ne uključuje međunarodni roaming, možete se suočiti sa visokim troškovima za korišćenje mobilnih podataka van svoje zemlje. Postoji nekoliko načina da se izbegnu troškovi roaminga, uključujući kupovinu lokalne SIM kartice za zemlju u kojoj putujete, korišćenje Wi-Fi uređaja ili ulaganje u telefon sa dual SIM karticom, kao što su oni koji nude Samsung, Apple ili Google. Jedna od najlakših i najjeftinijih opcija je eSIM aplikacija poput Airalo. Airalo je bila jedna od prvih u eSIM igri i nastavlja da bude popularna među putnicima. Ljubitelji aplikacije ističu koliko je jednostavno preuzeti i brzo je pokrenuti, kao i koliko štedi na troškovima. S druge strane, neki korisnici su primetili različite performanse u različitim zemljama. Airalo je dostupna na App Store-u i na Google Play-u.

Rome2Rio

Rome2Rio

Ako ćete putovati od mesta do mesta na odmoru, želećete Rome2Rio aplikaciju na svom telefonu. Unesite svoju destinaciju i polazno mesto, i aplikacija će vam prikazati opcije i približne troškove za svaku etapu vašeg putovanja. Na primer, ako ste u Edmontonu u Kanadi i želite da stignete do tajlandskog ostrva Ko Yao Yai, aplikacija će vam predložiti šest opcija, označavajući najbolju, najjeftiniju i najbržu kombinaciju leta, minibusa i trajekta. Ne možete kupiti karte putem aplikacije, iako postoje linkovi za rezervaciju smeštaja koji vode ka Booking.com. Ukoliko biste mogli da kupite putne karte putem aplikacije, to bi olakšalo stvari, posebno ako su ponuđene u paketu, ali odsustvo te funkcije znači da možete istražiti i uporediti cene različitih operatera za rezervacije, tako da to smatramo prednošću.

Rome2Rio je besplatna za preuzimanje i dostupna je na App Store-u i na Google Play-u.

Rick Steves Audio Europe

Rick Steves Audio Europe

Rick Steves je prepoznat kao vrhunski autoritet u vodičima za putovanja. Njegov prizemljen pristup putovanju učinio je da stekne brojne sledbenike, čime je pokrenuo industriju knjiga, televizijskih emisija i široko rasprostranjeno prisustvo na mreži koje uključuje vodiče za kako-da, članke i aktivan forum za putnike. Uz sve to, ima besplatnu aplikaciju za samostalne pešačke ture kroz mnoge evropske znamenitosti, koja se zove Rick Steves Audio Europe. S druge strane, teško je sinhronizovati aplikaciju na više uređaja, tako da ako ste u grupi, možda ćete svi biti na različitim delovima ture, što može biti blago iritantno. Dostupan je veliki broj mesta za ture, sa periodičnim dodavanjem novih.

Audio ture i prateće mape su dostupne za preuzimanje, tako da ne morate brinuti o trošenju mobilnih podataka ili potrebi za oslanjanjem na Wi-Fi. Rick Steves Audio Europe je besplatan za preuzimanje i dostupan je na App Store-u i na Google Play-u.

TheFork

TheFork

Koliko se puta putovanja živo vraćaju u vaš um samo razmišljajući o onoj jednom savršenoj porciji Cacio e Pepe paste ili sunčano prožetom gutljaju Palome? Istraživanje mesta kroz njegove ukuse i otkrivanje novih mesta za jelo je omiljeni deo putovanja. U Evropi, TheFork (francuska verzija se zove LaForchette) je vodeća aplikacija za recenzije restorana prikupljene od strane korisnika. Prethodno, aplikacija je pokrivala i Australiju, ali je početkom 2024. godine najavljeno da se povlače iz Oza.

Možete pronaći restorane sa Mišelinovim zvezdama sa listama čekanja koje traju mesecima ili male, skrivenih restorane pretragom naziva ugostiteljskog objekta, grada ili naselja gde želite da jedete, ili prema vrsti kuhinje za kojom žudite.

Aplikacija je vredna prostora na vašem telefonu samo zbog popisa restorana i recenzija, ali ako želite da istražite više mogućnosti, postoje načini da proširite njenu korisnost. Možete da rezervišete mesta, registrujete se za skupljanje poena, pristupite popustima i specijalnim ponudama na odabranim mestima i platite putem aplikacije. TheFork je besplatan za preuzimanje i dostupan je na App Store-u i Google Play-u.

Tripit

Tripit

Traženje po vašim emailovima za potvrde i itinerare nije efikasan način za pristup vašim informacijama o putovanju. A srećno vam bilo ako ste koristili vaš poslovni email za deo planiranja, a vaš privatni email za drugi deo. Šta ako ste offline kada vam trebaju detalji o vašem obilasku? Prava noćna mora. Tripit je kreirao jednostavno korisničko iskustvo, omogućavajući vam da prosledite sve te beskrajne emailove za planiranje putovanja da ih organizujete u lako dostupnu putnu rutu na jednom mestu, kojoj možete pristupiti sa bilo kog vašeg uređaja.

Ostale karakteristike uključuju mogućnost učitavanja PDF-ova, QR kodova i drugih putnih dokumenata u vašu Tripit putnu mapu. Tu su i korisni alati za navigaciju, poput mapa aerodroma, ocena sigurnosti u naseljima i obližnjih mesta. Možete deliti svoje planove putovanja i sinhronizovati ih sa svojim kalendarom. Za 49 dolara godišnje (ili besplatnu 30-dnevnu probu) možete nadograditi na Tripit Pro za poboljšanu pomoć pri putovanju, uključujući obaveštenja koja vam pomažu da ostanete na pravom putu i na vreme.

Tripit je besplatan za preuzimanje sa App Store-a i sa Google Play-a, a možete nadograditi na premium Tripit Pro na Tripit sajtu ili u aplikaciji.

Read More