TinyPod pretvara Apple Watch u neku vrstu iPod-a

0
36
tinypod-pretvara-apple-watch-u-neku-vrstu-ipod-a

ERP 2024


PCPress.rs Image

Naišli smo na jedan lep primer kako staroj elektronici udahnuti novi život. TinyPod je neka vrsta dodatnog kućišta za stare verzije Apple Watch pametnih satova koje ih pretvara u uređaj sličan iPod-ovima. Cena ovog interesantnog dodatka biće oko 90 dolara, a u prodaji će se naći već ovog meseca.

PCPress.rs Image

Dizajnerski gledano, tinyPod podseća na iPod, sa kružnim kontrolama, sa mestom u koje se postavlja Apple Watch (bez narukvice). Kada su povezani, kontrole na kućištu omogućavaju fizičko, analogno rotiranje krunice na satu. Mehanizam koji stoji iza ovoga je inovativan i kompanija Newar, koja stoji iza njega, već je podnela patentnu prijavu.  

Kućište nema nikakve dodatne elektronske komponente. Upravo u toj jednostavnosti je i njegova najveća prednost. Kako proizvođač navodi, idealan je za slušanje multimedijalnih sadržaja (muzike, podkasta, audio knjiga…), ali naravno može da posluži i za pregled email-ova, poruka i kalendara.

Navodi se da će tinyPod biti kompatibilan sa svim Apple Watch modelima od serije 4. Prvo će biti predstavljena verzija za satove Apple Watch Series 7, 8 i 9 (veličine 45 mm), zatim Ultra i 41 mm satove iz iste serije, dok će na kraju biti ponuđene i verzije za satove od 40 i 44 mm, iz serija 4, 5 i 6.

Glavna prednost ovog dodatka je što ne zahteva da kupite novi uređaj, već što omogućava da se starom, ali još uvek funkcionalnom Apple Watch-u pronađe neka nova upotreba. U tom smislu, ovo bi mogao da bude jedan od interesantnijih gadžeta predstavljenih tokom ove godine.

Izvor: ArsTechnica

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.