Sora: AI video sadržaji sve savršeniji

0
81
sora:-ai-video-sadrzaji-sve-savrseniji

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Ako ste ikada poželeli da vidite kako kornjača zajedno s delfinima i pingvinima vozi bicikl preko okeana, AI ima rešenje za vas. Generatori video sadržaja su sve napredniji, a generativni AI neku scenu može da animira za svega nekoliko sekundi.

PCPress.rs Image

OpenAI je pre nekoliko dana predstavio model Sora koji tekst pretvara u video. Pravi sadržaje koji mogu da traju do jednog minuta, a sve na osnovu reči koje se upišu u za to namenjeno polje. Model još uvek nije dostupan javnosti, ali je objava izazvala more reakcija na internetu.

Neki su već zabrinuti da ovakvi alati ugrožavaju pojedine profesije, ali i da ojačavaju širenje dezinformacija. Iz kompanije OpenAI kažu da se to neće uskoro dogoditi jer je Sora dostupna samo ograničenom broju korisnika koji već dele video sadržaje koji deluju pomalo bizarno – na primer onaj u kojem dva psa prave podcast na planini.

Prompt: “Several giant wooly mammoths approach treading through a snowy meadow, their long wooly fur lightly blows in the wind as they walk, snow covered trees and dramatic snow capped mountains in the distance, mid afternoon light with wispy clouds and a sun high in the distance… pic.twitter.com/Um5CWI18nS

— OpenAI (@OpenAI) February 15, 2024

Na platformi X se nedavno pojavio post koji hvali još jednu veštinu Sora modela – model je napravio video-kolaž koji jednu scenu prikazuje iz pet perspektiva. Sve dakle napreduje vrtoglavom brzinom, a eksperti iz OpenAI već rade na alatima koji će detektovati sadržaje koje je napravio AI. Bar tako tvrde.

SBB


Tagovi: , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.