Playstation će u budućnosti stvarati inovativnije i kreativnije igre

0
38
playstation-ce-u-buducnosti-stvarati-inovativnije-i-kreativnije-igre

PlayStation je nedavno video promenu liderstva kada je njihov dugogodišnji šef, Jim Ryan, konačno napustio kancelariju. Zamenili su ga dva zajednička izvršna direktora, Hermen Hulst i Hideaki Nishino, koji su obećali da će izdati više kreativnih i neverovatnih igara za PlayStation.

Nakon preuzimanja kancelarije, izvršni direktori Sonija izdali su zajedničko pismo koje se odnosi na budućnost gaming giganta. U njemu se navodi da je potrebno restrukturiranje kako bi se proizvele sjajne igre i adekvatno upravljalo profitom.

Dalje su primetili da su igra i pripovedanje dva osnovna elementa. Kako ljudi pronalaze nove načine da ispričaju ove priče, Sony će se takođe fokusirati na povećanu kreativnost kako bi igrači bili što više angažovani i kako bi PS5 ostao “Najbolje mesto za igru.”

Verujemo da nikada nije bilo važnije da se korak nazad i nastavi sa novim strukturiranim dizajnom i pruži sve neverovatnija iskustva.

-Sony Interactive Entertainment

Ovo je prilično važno za SIE, jer su videli veliki pad profita ove fiskalne godine. Sa PlayStation 5 koji nije uspeo da dostigne očekivane prodajne rezultate, Sony je zabeležio gubitak od 10 milijardi dolara. To je takođe dovelo do različitih otpuštanja, pa čak i zatvaranja studija PlayStation London.

U svakom slučaju, u budućnosti možemo očekivati promenu strategije od PlayStationa. To bi moglo značiti da će eksperimentalni projekti poput Astro Bota češće se pojavljivati od gaming giganta. Novi izvršni direktori takođe su otkrili veliki naglasak na PC gaming.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More