PLAY! 180 – JUN 2024

0
46
play!-180-–-jun-2024

180. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Istorijski, metroidvania važi za jedan od najpopularnijih žanrova video igara. Iako je formula ovog žanra dobro poznata i odavno ”provaljena”, često nailazimo na zaista inovativne, a katkad i vanserijski kvalitetne igre koje privlače pažnju čak i najzagriženijim ljubiteljima metroidvania. Jednu takvu igru ste imali priliku da vidite na naslovnoj strani 180. broja (zar već?!) Play! magazina. Skromno je reći da nas je Nine Sols totalno raspametio!

Na temu naslova koji vuku inspiraciju iz retro ere 80-ih i 90-ih, isprobali smo psihodelični boomer shooter Mullet Madjack, koji je savršen za fanove brze adrenalinske akcije i retro-futurizma. Nintendo nas je častio i rimejkom čuvenog Paper Mario: The Thousand-Year Door, koji nam 20 godina kasnije donosi osveženu i poboljšanu verziju originala, ako izuzmemo nešto slabiji frejmrejt.

Mimo recenzija novih igara i aktuelnog hardvera, na narednim stranicama možete pročitati nešto više o Digital Dragons konferenciji, jednoj od najznačajnijih gejming manifestacija u Evropi. Play! ekipa je posetila i Montenegro Future Festival, koji je ovog maja u Baru okupio istaknute članove gejming i esports industrije iz regiona i šire.

Popričali smo i sa Milošem Milojevićem, osnivačem beogradskog Demagog Studija koji stoji iza uspešnih projekata kao što su Golf Club: Nostalgia, The Cub i Highwater. Recenzije svih ovih igara možete pročitati na našem sajtu i prethodnim brojevima Play! časopisa!

180. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More