Pioniri kvantnog računarstva predstavili su budućnost superkompjutera na NVIDIA događaju

0
58
pioniri-kvantnog-racunarstva-predstavili-su-buducnost-superkompjutera-na-nvidia-dogadjaju

U potrazi za iskorišćavanjem punog potencijala kvantnog računarstva, panel eksperata podelio je svoja znanja o napretku i izazovima u ovoj oblasti u kratkom filmu NVIDIA-e.

PCPress.rs Image

Cilj saradnje je da reši ove greške poboljšanjem interakcije između kvantnih procesora i klasične računarske snage

Ovaj film se zove Kvantno ubrzano superkompjutiranje: Pokretanje budućih otkrića (“Quantum Accelerated Supercomputing: Powering Tomorrow’s Breakthroughs”). Ovi stručnjaci su na čelu kombinovanja kvantnog računarstva sa klasičnim superkompjuterskim sistemima kako bi se uhvatili u koštac sa nekim od najkompleksnijih problema u nauci i tehnologiji.

Dr. Jin-Sung Kim iz NVIDIA-e istakao je važnost saradnje u ekosistemu.

“NVIDIA sarađuje sa partnerima širom industrije, univerziteta i laboratorija vlade kako bi izgradila ekosistem koji će omogućiti da se ovo ostvari,” rekao je Kim. Ovakav pristup saradnji je ključan za razvoj i primenu tehnologija kvantnog računarstva.

Na Nacionalnom energetskom istraživačkom naučnom računarskom centru (NERSC), dr. Katie Klymko istakla je ulogu simulacije u kvantnom istraživanju.

“Superkompjuteri sa GPU-om poput Perlmutter-a omogućavaju čitavoj kvantnoj zajednici da razvija bolje algoritme i procesore,” rekla je ona.

Klymko-ov rad demonstrira kako klasični računarski resursi mogu unaprediti istraživanje kvantnog računarstva.

Dr. Nathan Gemelke iz kompanije QuEra Computing diskutovao je o inovativnoj upotrebi atoma kao kubita.

“Način na koji mi kvantno računamo je taj što uzimamo pojedinačne atome i hladimo ih,” rekao je Gemelke. “Koristeći lasersko hlađenje, hvatamo ih u fokus laserskog zraka koji nazivamo optički pincetom.”

Ovaj pristup predstavlja obećavajući pravac za povećanje obima i vernosti kvantnog računarstva.

Ističući izazov korekcije grešaka, dr. Yonatan Cohen iz Quantum Machines-a rekao je: “Glavni problem sa kvantnim procesorima danas je što su bučni i postoji mnogo grešaka.”

Njegova saradnja sa NVIDIA-om kako bi se izgradio sistem DGX Quantum ima za cilj da reši ove greške poboljšanjem interakcije između kvantnih procesora i klasične računarske snage.

Film je takođe dotakao koncept hibridnih algoritama, gde je Klymko primetila da “postoji mnogo hibridnih algoritama koji se aktivno razvijaju i primenjuju.” Ovi algoritmi koriste prednosti kako kvantnog tako i klasičnog računarstva kako bi rešili kompleksne probleme efikasnije.

Uvidi koje su pružili Kim, Klymko, Gemelke i Cohen ističu multidisciplinarni napor koji je potreban kako bi se unapredilo kvantno računarstvo. Adresiranjem izazova simulacije, obima, vernosti i korekcije grešaka, stručnjaci otvaraju put za revolucioniranje kvantnog računarstva u oblastima poput otkrivanja lekova, nauke o životnoj sredini i dalje.

Izvor: Thequantuminsider

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.