Nova Chrome funkcija može pomoći u optimizaciji vašeg iskustva

0
50
nova-chrome-funkcija-moze-pomoci-u-optimizaciji-vaseg-iskustva

PCPress.rs Image

Da li se ikada nervirate kada ste u radnom režimu sa više otvorenih tabova u Chrome-u i osećate onaj užas kada vidite “stop responding” poruku?

PCPress.rs Image

Performance panel navodno će sadržati opciju za štednju baterije, štednju memorije i opciju za zdravlje browsera

Ovo iskustvo može usporiti produktivnost, jer browser može koristiti previše resursa. Google pokušava da vam pomogne da održite korak sa svojim dnevnim aktivnostima dodavanjem ovog novog alata za performanse u svoj browser.

Chrome se redizajnira sa novim ekstenzijama i funkcijama, i sa moćnim alatima poput Geminija dodatim u mešavinu, sigurno će zauzeti malo prostora u browseru. Da bi se osigurale bolje performanse, primetan je novi deo “Browser health” koji je primetio informator na X, poznat kao Leopeva64.

Nova opcija pridružiće se Memory Saver i Battery saver, alatima koji se nalaze unutar stranice za performanse u podmeniju “More tools”. Međutim, sada izgleda da se očekuje da će ovo postati zaseban “Performans” panel, pomažući korisnicima da prate ukupne performanse veb browsera bez napuštanja trenutne stranice.

Iz slika, izgleda da će opcija za zdravlje browsera korisnicima omogućiti lak pristup preporukama kako poboljšati upotrebu memorije i CPU-a njihovih otvorenih tabova. Ovo je nešto čemu se svi radujemo kada se Chrome zatrpa, posebno jer browser često može koristiti mnogo RAM memorije.

Informator dodaje da ova funkcija podseća na Edge-ov “Essential browser” hub, koji uključuje funkcije poput detektora performansi, spavanja tabova i režima efikasnosti.

Nije jasno kada će Google objaviti ovu opciju, pošto je ovo primetno na Chrome Canary-u. Međutim, kompanija izgleda jasno izražava nameru da minimalizuje usporavanja Chrome-a ovim panelom za performanse.

Izvor: Androidcentral

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.