Nintendo potvrdio Switch Next kao novu konzolu

0
49
nintendo-potvrdio-switch-next-kao-novu-konzolu

Ove nedelje, Nintendo je konačno potvrdio planove za svoju sledeću generaciju konzola. Predsednik kompanije, Shuntaro Furukawa, potvrdio je da će se nova konzola najaviti tokom tekuće fiskalne godine. Već smo očekivali da će ova nova konzola biti ‘Switch 2’, ali dodatni komentari Furukawe izgleda da to potvrđuju.

Tokom sastanka sa investitorima ove nedelje, Furukawu su pitali o predstojećoj konzoli Nintenda. Kako je izvestio analitičar industrije, David Gibson, predsednik Nintenda odgovorio je rekavši “Switch Next” model je odgovarajući način da ga opišemo”.

Ovo se poklapa sa drugim nedavnim curenjima informacija iz lanca snabdevanja, koja su tvrdila da će Switch 2 imati veći ekran, novodizajnirane Joy-Con kontrolere sa magnetnim sistemom za pričvršćivanje, poboljšani dock i naravno, snažniji hardver ispod haube sposoban za igranje igara na višim rezolucijama, frekvencijama osvežavanja i grafičkim podešavanjima.

Očekuje se da će Switch 2 biti kompatibilan sa originalnim Switch igrama. Međutim, novi naslovi dizajnirani za Switch 2 će imati modifikovan dizajn SD kartice kako bi se sprečilo da se ubace u stariji model Switcha. Ovo ne bi trebalo da bude previše iznenađujuće, jer je Nintendo uradio isto kada je prešao sa Nintendo DS na 3DS.

In the results call when asked if the next gen console was brand new or … Furukawa answered “Switch next model is the appropriate way to describe it” 🙂 #NintendoSwitch #NintendoSwitch2 https://t.co/ytF4oh0fN0

— David Gibson (@gibbogame) May 7, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More