“Neuspešni” CoD Vanguard prodat u 30 miliona primeraka

0
68
“neuspesni”-cod-vanguard-prodat-u-30-miliona-primeraka

Najnoviji unos u Call of Duty franšizi je konstantno jedna od, ako ne i najprodavanija igra svake godine. Iako se kvalitet povećavao i smanjivao, profiti nisu, sa smanjenjem kritičkog prijema koji očigledno malo utiče na prodaju. Čak i tako, Call of Duty Vanguard iz 2021. godine je većina smatrala neuspehom – toliko da je Activision skoro odlučio da uzme godinu dana pauze od izdanja COD-a. Uprkos svemu protiv sebe, Vanguard je nekako uspeo da proda preko 30 miliona kopija.

Već duže vreme, Activision je bio kritičan kada je u pitanju otkrivanje broja prodaje Call of Duty igara – umesto toga, preferirao je da diskutuje o ‘angažovanju’ igrača ili prihodu prvog dana. Čak i tako, početkom 2022. godine Bloomberg je izvestio da izdavač planira da odloži Call of Duty 2023. godine kao rezultat slabih prodaja Vanguard.

Očigledno, to se nije dogodilo, sa izdanjem Call of Duty: Modern Warfare III 2023. godine – uprkos glasinama i curenjima koja su inicijalno sugerisala suprotno (iako je poznato da je MWIII prvobitno predstavljen kao ekspanzija za COD 2022. godine).

Sada, prema Insider Gaming, par godina nakon izlaska igre Call of Duty: Vanguard je još uvek uspeo da proda gomilu kopija: tačno 30 miliona. Informacija dolazi sa LinkedIn profila za Brain Hong, strateškog menadžera za društvene medije za Activision.

Kao što je pomenuto, Activision nije javno delio podatke o prodaji COD naslova već mnogo godina, pa tako zvanični podaci trenutno navode Black Ops 1 iz 2010. godine kao najprodavaniji unos u seriji sa 30,72 miliona kopija. Imajući to na umu, bilo bi veoma zanimljivo videti konkretne podatke za neke od uspešnijih nedavnih unosa Call of Duty.

Read More