Larian Studios u Varšavi otvorio sedmi studio po redu

0
56
larian-studios-u-varsavi-otvorio-sedmi-studio-po-redu

Larian je već potvrdio da neće raditi na drugoj Baldur’s Gate igri, niti na bilo kojim ekspanzijama za Baldur’s Gate 3. Umesto toga, studio će se fokusirati na druge projekte, sa dve nove igre na putu, za koje osnivač studija, Swen Vincke, tvrdi da su Larianovo “najbolje delo ikada”. Da bi podržao rad na ovim novim igrama, Larian takođe raste, dodajući još jedan studio u svoj sastav.

Iako je Larian nezavisni studio poznat uglavnom po cRPGovima, koji su malo nišniji od tipičnog modernog RPG-a, kompanija je bila ogromno uspešna zahvaljujući uspesima na Kickstarteru sa naslovima poput Divinity Original Sin 1 & 2, kao i ukupnom uspehu Baldur’s Gate 3, od njegovog lansiranja na PC-u u Early Accessu, sve do vruće prodaje konzolnih verzija. Sve u svemu, Larian je imao šest studija pod njim kada je počeo rad na Baldur’s Gate 3. Sada, dok kompanija gleda napred prema svojim sledećim igrama, taj broj je porastao na sedam.

Larian sada otvara novi studio u Varšavi, Poljska. Larian Studios Warsaw će biti na vrhunskoj lokaciji za talentovane veterane industrije, jer i druge kompanije poput CD Projekt Red, 11-bit Studios, Blooper Team i mnogi drugi takođe imaju kancelarije u Poljskoj. Microsoft je takođe nedavno otvorio novi studio u Varšavi da bi radio na novoj igri koju će objaviti Activision.

Larian još nije spreman da podeli više detalja o svojim sledećim projektima, ali sada ima dva “ambiciozna” RPG-a u razvoju. Baldur’s Gate 3 nije ni godinu dana star, pa bi moglo proći dosta vremena pre nego što vidimo sledeće igre Lariana u akciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More