Kobo i iFixit partner za OEM delove  

0
64
kobo-i-ifixit-partner-za-oem-delove- 

PCPress.rs Image

E-čitači mogu biti relativno jeftini u poređenju sa vašim tipičnim pametnim telefonom, ali je i dalje nezgodno kada se pokvare, s obzirom na to koliko je teško pronaći delove za njih. Sada, iFixit je najavio da nudi OEM rezervne delove za određene Kobo e-čitače, zajedno sa detaljnim vodičima o tome kako da ih instalirate, počevši od danas. Prvi podržani e-čitači su najnoviji Kobo: Kobo Clara Colour, Clara BVW i Libra Colour. 

PCPress.rs Image

Vlasnici Kobo-a mogu kupiti OEM baterije, matične ploče, prednje i zadnje poklopce i sklopove ekrana za te uređaje na iFikit-ovoj novoj stranici Kobo Repair Hub-a. iFixit ima detaljan vodič za instaliranje svakog dela. 

Delovi i vodiči ne znače da će to biti lake popravke. Sva tri ova e-čitača su dobila ocenu popravljivosti 6/10 od iFikit-a, a gledajući nekoliko vodiča, izgleda da se to svodi na najveće neprijatelje „uradi sam“ elektronike: lepak, vodootporne folije i klipove. Nisam lično uradio ogromnu količinu popravki, ali nakon što sam rastavio i popravio — a istovremeno i pokvario na nov način — Samsung TV koji je spojen kopčama, mogu vam reći da ove popravke zahtevaju strpljenje i delikatan dodir. Nadajmo se, ako se ovaj dogovor proširi na buduće Kobo e-čitače, kompanija će ih malo lakše popraviti. 

Pitali smo iFixit za više detalja o budućim planovima za partnerstvo i ažuriraćemo ako odgovori. Svi delovi su sada dostupni, u rasponu od 29,99 USD za prednji i zadnji poklopac do 89,99 USD – 129,99 USD za sklop ekrana, u zavisnosti od modela. 

Izvor: TheVerge

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.