Adobe Project Music GenAI Control za kreiranje i editovanje muzike

0
96
adobe-project-music-genai-control-za-kreiranje-i-editovanje-muzike

Istraživači u Adobeu razvijaju generativni AI alat koji može brzo pretvoriti tekstualne upute u muziku. Takođe može da revidira, iseče i ponovi delove muzike, efikasno funkcionišući kao alat za editovanje trake.

Korisnici mogu da unesu prideve i muzičke žanrove kako bi opisali kakav zvuk žele da AI model kreira. Alat, trenutno nazvan Project Music GenAI Control, izgleda potencijalno koristan za YouTubere, influensere i podcastere koji traže neku besplatnu muziku za uvod, završetak ili pozadinu. Međutim, nije jasno na osnovu kojih podataka je treniran alat Adobea.

Sa Project Music GenAI Control, generativni AI postaje vaš ko-kreator. Pomaže ljudima da stvaraju muziku za svoje projekte, bilo da su u pitanju emiteri ili podcasteri, ili bilo ko drugi kome treba zvuk koji je baš pravog raspoloženja, tona i dužine.

Jedna od uzbudljivih stvari u vezi sa ovim novim alatima je to što nisu samo o generisanju zvuka – dovode ga na nivo Photoshopa dajući kreativcima istu vrstu duboke kontrole kako bi oblikovali, podešavali i editovali svoj zvuk. To je vrsta kontrole na nivou piksela za muziku.

Adobe već nudi audio editovanje putem Adobe Audition i Adobe Premiere Pro, mada nije jasno da li bi njihov muzički AI alat mogao biti ponuđen u budućnosti kao zaseban proizvod ili kao integracija unutar postojeće aplikacije.

Kao Google, Meta i Microsoft, Adobe takođe radi na AI alatima za različite slučajeve upotrebe. Već su izbacili Firefly za generisanje slika, i nedavno su najavili svoj AI alat asistenta koji će pomoći korisnicima Acrobat-a i Reader-a da analiziraju i edituju svoje PDF dokumente.

Prošle godine, Google je predstavio svoj AI generator muzike, MusicLM, koji korisnicima omogućava da generišu muzičke zapise do 30 sekundi dužine. I dok već postoje neki drugi AI alati za generisanje muzike, neki elektronski muzički umetnici poput 3LAU i Grimes su razvili svoje AI modele.

Read More