Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

0
62
nova-android-funkcija-pomaze-da-izvucete-vise-zivotnog-veka-baterije

PCPress.rs Image

Android korisnici uskoro će imati mnogo više opcija za trajanje aktivnosti ekrana pre nego što se zaključa.

PCPress.rs Image

Napredne opcije štede vek baterije

U prvoj analizi najnovijeg Android 15 beta razvojnog okruženja, ističe se nova funkcija nazvana “Prilagodljivi tajmaut”. Ulaskom u podešavanja ekrana vašeg uređaja, moći ćete posebno postaviti vreme nakon kog će se ekran isključiti kada ga ne koristite, kao i vreme nakon toga kada će uređaj sam sebe zaključati.

Prvo podešavanje može biti od 15 sekundi do 30 minuta, dok drugo može biti od “odmah” do 30 minuta.

Pored toga, postoji opcionalni prekidač koji će sprečiti isključivanje ekrana dok ga gledate koristeći prednju kameru. To nije potpuno novo, ali ima novi dodatak: moći ćete da ga prethodno zaključate ako ga trenutno ne gledate.

Očigledno je da sve što drži ekran isključenim produžava trajanje baterije telefona. Jedino čudno u vezi s ovim je to što neki delovi zvuče kao da su deo uobičajenog funkcionisanja pametnih telefona. Na primer, iPhone-ovi već mogu postaviti vreme automatskog zaključavanja ekrana. Možda postoji neki drugi ugao gledanja na ovo što će se pojaviti kada funkcija bude dostupna korisnicima, ali nije najrevolucionarnija stvar na svetu.

Uskoro bi trebalo da dobijemo detaljnije i zvanično objašnjenje ove funkcije. Google će govoriti o Androidu 15 na konferenciji Google I/O u maju.

Izvor: Mashable

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.