iMessage i Bing pretraživač izuzeti iz novih tehnoloških pravila EU

0
77
imessage-i-bing-pretrazivac-izuzeti-iz-novih-tehnoloskih-pravila-eu

Top50 2023

PCPress.rs Image

Odluku su saopštili antimonopolski regulatori EU. Regulatori su prihvatili argumente kompanija da ovi servisi nisu ulazne tačke za dostizanje krajnjih korisnika.

PCPress.rs Image

Novi Zakon o digitalnim tržištima stupa na snagu za tri nedelje

Prema novom zakonu Microsoft, Apple, Google, Amazon, Meta i ByteDance moraju da omoguće aplikacije trećih strana i druge prodavnice aplikacije na njihovim platformama. Zatim, moraju da olakšaju korisnicima prelazak sa podrazumevanih aplikacija na konkurente.

Nakon petomesečne istrage, Evropska komisija je zaključila da iMessage, Bing, Edge i Microsoft Advertising “nisu kvalifikovani kao usluge ključne za ulaz”, saopštila je izvršna vlast EU.

Komisija je navela da će App Store, iOS operativni sistem i Safari pretraživač i dalje biti klasifikovani kao ključni ulazni servisi. Takođe, u to je uključena i društvena mreža LinkedIn kompanije Microsoft kao i Windows – operativni sistem.

Kompanijama je takođe zabranjeno favorizovanje svojih usluga

Izvršena je “temeljna procena svih argumenata. Uzeto je u obzir mišljenje relevantnih zainteresovanih strana”.

“Danas korisnici imaju pristup raznovrsnim aplikacijama za razmenu poruka i često koriste više njih istovremeno. To pokazuje koliko je lako prelaziti između njih”, rekao je portparol Apple-a.

Microsoft je naveo da Bing, Edge i Microsoft Advertising “deluju kao konkurencija na tržištu”. “Nastavićemo da sarađujemo sa Evropskom komisijom i industrijskim partnerima kako bismo osigurali da druge platforme Microsoft-a u potpunosti poštuju DMA zakon”, naveo je portparol.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.