Hyundai-ev AI koristi „zvuk“ za proveru kvaliteta 

0
50
hyundai-ev-ai-koristi-„zvuk“-za-proveru-kvaliteta 

Hyundai Mobis je razvio AI sistem koji koristi zvuk za proveru kvaliteta, koji je sada implementiran u proizvodne linije. Ovaj inovativni pristup koristi veštačku inteligenciju za analizu suptilnih zvukova koji se generišu tokom inspekcije proizvoda kako bi se utvrdila tačnost kvaliteta. 

PCPress.rs Image

 Hyundai Mobis je 18. juna objavio da je nedavno završio pilot implementaciju sistema za inspekciju zasnovanog na akustičnoj veštačkoj inteligenciji u svojoj fabrici u Čangvonu, koja proizvodi EPS. 

 Akustična AI predstavlja novu generaciju tehnologije veštačke inteligencije, koja se razlikuje od generativne AI, koja se oslanja na jezik za zadatke pitanja i odgovora. Ostaje relativno neproveren u proizvodnoj industriji. 

 Ključ za Acoustic AI je razvoj algoritama koji dodeljuju značenje određenim zvucima i olakšavaju odgovarajuće prosudbe. Hyundai Mobis je uložio značajne napore u razvoj različitih tehnologija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji tokom proteklih nekoliko godina, sada pokazujući proizvodne tehnologije specijalizovane za kontrolu kvaliteta. 

Hyundai Mobis planira da proširi Akustični AI sistem inspekcije iz fabrike u Čangvonu na druge proizvodne linije komponenti, dajući prioritet delovima kao što su kočioni sistemi koji inherentno stvaraju buku zbog svoje operativne prirode. 

 Choi Nak-Hiun, potpredsednik i šef digitalne transformacije u Hyundai Mobis-u, izjavio je: „Ova inicijativa označava pionirski primer procesne inovacije ne samo u automobilskom sektoru već i širom globalne proizvodne industrije. Nastavićemo da uvodimo diferencirane tehnologije zasnovane na veštačkoj inteligenciji za proizvodnju, istraživanje i razvoj i poboljšanja u radnim okruženjima.” 

 – Analizira EPS (električni servo upravljač) zvučni talas motora… AI proverava kvalitet jedne jedinice u sekundi. 

 Dok generativna AI naglašava svestranost za opšte korisnike, Acoustic AI je dizajnirana za industrijske primene, posebno za pametne fabrike. Njegova primarna prednost je obrada velikih količina zadataka za kratko vreme. Sistem inspekcije u fabrici u Čangvonu može da otkrije neispravne proizvode brzinom od jedne jedinice u sekundi. 

 Fabrika u Čangvonu proizvodi oko 1,3 miliona jedinica EPS-a godišnje. Proizvodni proces obuhvata 23 faze, od montaže komponenti do kontrole vibracija i buke. 

 Hyundai Mobis planira da potvrdi i proširi primenu Acoustic AI. U proizvodnom sektoru, kompanija ima za cilj da kontinuirano prikuplja značajne podatke putem svoje pionirske Acoustic AI i razvija vlasničke AI modele zasnovane na ovim podacima. Očekuje se da će se tačnost ove obučene AI dalje poboljšati. 

Izvor: autotech.news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.