Mališan iz Arizone u Tesli sa istrošenim akumulatorom 

0
30
malisan-iz-arizone-u-tesli-sa-istrosenim-akumulatorom 

PCPress.rs Image

Dvadesetomesečno dete spašeno je nakon što je bilo zarobljeno u Teslinom modelu Y u Skotsdejlu u Arizoni – gde su temperature ove nedelje prešle 40 stepeni – nakon što je njegova 12-voltna baterija umrla, navodi se u izveštaju porodice iz Arizone. 

PCPress.rs Image

Dete je bezbedno izvađeno iz automobila nakon što su vatrogasci sekirama razbili prozor. Ali pitanje izaziva zabrinutost zašto ne postoji jednostavan način da se automobil otvori spolja kada njegova 12-voltna baterija – ona koja napaja stvari kao što su brave na vratima i prozori – izgubi snagu. 

Vlasnica automobila, Renee Sanchez, vodila je svoju unuku u zoološki vrt, ali nakon što je dete utovarila u model Y, zatvorila je vrata i nije mogla ponovo da ih otvori. „Moj telefonski ključ ga ne bi otvorio“, rekla je Sanchez. „Ključ od mog auta nije hteo da ga otvori.“ Ona je pozvala Hitnu pomoć, a u pomoć su upućeni i vatrogasci. 

Moguće je otvoriti vrata u modelu Y ako ste u vozilu kada nema struje; postoji reza za otvaranje prednjih vrata i kabl za otvaranje zadnjih vrata. Ali to nije bila opcija za malo dete, koje je bilo zakopčano za svoje auto sedište dok je Sanchez bila zaglavljena ispred automobila. Možete pokrenuti ugašenu Teslu da biste mogli da uđete u njega, ali to može biti složen proces. 

Tesla nije odgovorila na zahtev za komentar; Ranije ove nedelje, porodica Arizone je izvestila o slučaju da je žena zarobljena u svom modelu Y, iako je uspela da izađe iz automobila kada je saznala za bravu. Prošle godine, vozač iz Arizone rekao je da je bio zarobljen u svom modelu Y po toplom danu i izašao je zahvaljujući pomoći svoje sestre. 

Izvor: TheVerge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.