Baldur’s Gate 3 dobija zvaničnu podršku za modove u septembru

0
14
baldur’s-gate-3-dobija-zvanicnu-podrsku-za-modove-u-septembru

Larian Studios je najavio da će Baldur’s Gate 3 uskoro dobiti zvaničnu podršku za modove. Zatvorena alfa je sada dostupna, a zatvoreni beta test će uslediti u julu. Zvanično izdanje će doći sa Patch 7, zakazanim za septembar.

Podrška za modifikacije na Baldur’s Gate 3 za PC će biti procenjena kako bi se garantovala kompatibilnost usluge i opšta stabilnost pre odobrenja, baš kao što to Bethesda radi sa Fallout i Skyrim. Modovi će zatim proći kroz dalje provere pre nego što budu pušteni na konzole. PC igrači će imati pristup celokupnom setu alata za razvoj modova, a modifikacije se još uvek mogu kreirati, preuzimati i igrati bez korišćenja zvaničnog pregledača modova. Što se tiče korisnika konzola, oni će biti ograničeni na instaliranje samo Larian-odobrenih modova.

Igrači koji žele da testiraju podršku za modove tokom zatvorene bete u julu uskoro će moći da se prijave. Kao što je Larian pomenuo, nema planova za stvaranje DLC-a ili nastavka Baldur’s Gate 3, tako da će pružanje zvanične podrške za modove omogućiti zajednici da stvori više sadržaja za igru, osiguravajući da ostane relevantna u doglednoj budućnosti.

Pored zvanične podrške za modove, Patch 7 će takođe uključiti i druge poboljšanja igre, kao što su manje dopune priče, promene zlih završetaka i ispravke grešaka. Pored Patch 7, koji će biti objavljen u septembru, Larian je najavio planove za uvođenje crossplaya i picture mode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More