Amazon uvodi “Remarkable Alexa” uz mesečnu naknadu

0
37
amazon-uvodi-“remarkable-alexa”-uz-mesecnu-naknadu

Već neko vreme znamo da Amazon planira unapređenje Alexa asistenta sa funkcijama generativne AI. Dok kompanija tvrdi da je već integrisala ove funkcije u različite aspekte glasovnog asistenta, takođe radi na naprednijoj verziji Alexe koju planira da naplaćuje korisnicima. Navodno, Amazon je ovu višu verziju nazvao “Remarkable Alexa” (nadajmo se da neće zadržati to ime za javno lansiranje).

PCPress.rs Image

Detalji o cenama i datumu izlaska

Amazon još uvek određuje cene i datum izlaska za Remarkable Alexa, ali je predložena cena između otprilike 5 i 10 dolara mesečno. Amazon je takođe navodno podsticao svoje radnike da Remarkable Alexa bude spremna do avgusta, možda kako bi mogli da razgovaraju o detaljima na svom uobičajenom jesenjem događaju za Alexa i uređaje.

Prva velika promena Alexe u poslednjih deset godina

Ovo će biti prvo značajno osveženje Alexe otkako je Amazon predstavio glasovnog asistenta uz Echo zvučnike pre deceniju. Kompanija sada pokušava da sustigne konkurente poput ChatGPT-a i Google Gemini-a. Amazonov CEO Andy Jassy, koji je obećao da kompanija radi na “inteligentnijoj i sposobnijoj Alexi”, navodno je lično zainteresovan za ovaj projekat. Jassy je prošlog avgusta napomenuo da svaki Amazonov odeljak ima generativne AI projekte u pripremi.

Šta donosi Remarkable Alexa

Remarkable Alexa bi trebalo da bude sposobna za složene komande, kao što su sastavljanje i slanje emaila, i naručivanje večere sve iz jedne komande. Dublja personalizacija je još jedan aspekt, dok Amazon očekuje da će korisnici koristiti Remarkable Alexa za savete prilikom kupovine, slično kao sa njihovim Rufus asistentom.

Napredne funkcije za pametni dom

Unapređene funkcije za automatizaciju doma su takođe prioritet. Prema izveštaju, Remarkable Alexa bi mogla da stekne dublje razumevanje korisničkih preferencija, tako da bi mogla da nauči da uključuje TV na određenu emisiju. Mogla bi takođe da nauči da uključuje aparat za kafu kada se alarm oglasi (iako je ovo već vrlo lako postaviti kroz postojeće pametne kućne sisteme).

Alexa već dugo nije profitabilan poduhvat za Amazon — krajem prošle godine, kompanija je otpustila nekoliko stotina ljudi koji su radili na glasovnom asistentu. Nije veliko iznenađenje da kompanija pokušava da generiše više prihoda od Remarkable Alexa (koji, kako se tvrdi, neće biti ponuđen kao Prime pogodnost). Korisnici će možda morati da kupe nove uređaje sa snažnijom tehnologijom kako bi Remarkable Alexa mogla pravilno da radi na njima.

U svakom slučaju, 10 (ili čak 5) dolara mesečno za unapređenog glasovnog asistenta izgleda kao težak zadatak, posebno kada trenutna besplatna verzija Alexe već može da obavlja širok spektar zadataka.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.