Nova veb aplikacija Addiko banke za elektronsko potpisivanje dokumenata na daljinu

0
41
nova-veb-aplikacija-addiko-banke-za-elektronsko-potpisivanje-dokumenata-na-daljinu

Addiko Banka sa ponosom objavljuje uvođenje nove usluge za svoje klijente – Addiko Sign, inovativnu veb aplikaciju za elektronsko potpisivanje dokumenata na daljinu. Ova usluga je omogućena u saradnji sa eUpravom, čime se dodatno olakšava poslovanje pravnim licima i unapređuje digitalna transformacija u finansijskom sektoru.

PCPress.rs Image

Addiko Sign omogućava pravnim licima da bezbedno digitalno potpisuju dokumentaciju sa Addiko bankom na daljinu, bez potrebe za fizičkim prisustvom u banci. Kroz jednostavan proces autentifikacije i digitalnog potpisivanja, klijenti od sada mogu na daljinu, bez dolaska u banku, efikasno da upravljaju svojim finansijskim obavezama, razmenjuju i potpisuju dokumentaciju sa bankom, sve uz visok nivo sigurnosti i pouzdanosti.

„Elektronsko potpisivanje donosi brojne prednosti za naše klijente. Omogućava im efikasnije upravljanje dokumentacijom, štedi vreme i pruža visok nivo sigurnosti. Saradnja sa eUpravom predstavlja ključni korak u razvoju ove usluge, čineći je dostupnom širokom krugu korisnika i dodatno unapređujući našu ponudu“,  navodi Miloš Nedeljković, član Izvršnog Odbora Addiko banke.

PCPress.rs Image

Proces funkcionisanja Addiko Sign aplikacije je veoma jednostavan. Banka inicira postupak obnove proizvoda koji ističe pravnim licima i nudi im mogućnost obnove putem aplikacije na daljinu. Ukoliko klijent pristane, klijentu se putem veb portala dostavlja sva potrebna dokumentacija na uvid uz poziv da dokumentaciju i ponudu pregleda, detaljnim uputstvima za korišćenje. Klijent se prijavljuje putem kvalifikovanog sertifikata na smart kartici ili preko ConsentID-a. Nakon uspešne autentifikacije, klijent može bezbedno da pregleda i potpiše dokumentaciju putem aplikacije. Dokumentacija se automatski validira i nakon potpisivanja generišu se serverski potpisi banke i elektronski pečat.

„Ovo je još jedan primer odlične saradnje između Kancelarije za IT i eUpravu i bankarskog sektora, i značajan korak koji građanima olakšava i obezbeđuje efikasan pristup podacima i potpisivanje dokumenata onlajn, bez čekanja na šalterima. Ponosni smo na dodatni iskorak u stvaranju efikasnije, ekonomičnije i transparentnije javne uprave kroz implementaciju elektronske uprave. Takođe, trenutno na Portalu eUprava imamo oko 2.300.000 eGrađana odnosno registrovanih korisnika od kojih 950.000 kao način prijave koristi mobilnu aplikaciju ConsentID “ – rekao je Milan Latinović , direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

PCPress.rs Image

Prema Zakonu o privrednim društvima, sva pravna lica moraju da poseduju kvalifikovani elektronski sertifikat. Kako je zakon ranijeg datuma, većina pravnih lica poseduje sertifikat samo na smart kartici. Važno je napomenuti da svako lice koje poseduje kvalifikovani sertifikat na smart kartici može na Portalu eUprava samostalno da izvadi i kvalifikovani sertifikat u klaudu (ConsentID). Za one koji još uvek ne poseduju ConsentID, zahtev za isti se može predati i u svim poslovnicama Addiko banke.

Za više informacija o Addiko Sign aplikaciji, posetite stranicu Addiko Sign.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.