Za slušaoca orijentisanog na detalje

0
84
za-slusaoca-orijentisanog-na-detalje

U čast 100. godišnjice Beyerdynamic-a, slušalice DT 770 Pro X LE u vrednosti od 199 dolara su posebno izdanje popularnih DT 770 Pro sa unapređenim Stellar.45mm dinamičkim drajverima i odvojivim kablom. Sva vrsta zvuka na njima zvuči divno, od filmskih soundtrack-ova do džez snimaka i elektronske muzike sa intenzivnim sub-basom. Komfor prilikom dugotrajnog slušanja je takođe na visokom nivou zbog mekanih jastučića za uši i obložene trake oko glave.

Neprevaziđen komfor i unapređeni drajveri

Beyerdynamic DT 770 Pro X LE

Između njihovih sivih, velur okruglih jastučića za uši i crnog, polu-mat okvira, slušalice DT 770 Pro X LE se savršeno uklapaju sa većinom ostalih modela Beyerdynamic-a. Jastučići za uši su oduvek bili jedan od najprepoznatljvijih aspekata studijskih slušalica ove kompanije – njihov veliki, savršeno okrugao oblik potpuno zatvara uho i omogućava optimalnu izolaciju za praćenje. Imaju neke odrednice karakteristične za ovaj model, uključujući srebrni logo koji označava 100. godišnjicu kompanije i prekrivač trake sa metalnim kopčama koje se zakopčavaju. Jastučići za uši i prekrivač trake mogu se zameniti.

Iako su masivne, slušalice DT 770 Pro X LE su među najudobnijima na tržištu. Jastučići za uši deluju kao putni jastuci zbog svoje velike površine dodira, dok kombinacija mekanog materijala i obilnog punjenja pruža luksuzan osećaj. Njihov prostrani dizajn znači da su manje podložne zagrevanju i znojenju tokom dugotrajnog slušanja, što je odlično za rad u studiju. Zatvoreni dizajn osigurava da neće cureti zvuk, što je mnogima od velike važnosti.

Traka oko glave ima udubljenu površinu koja efikasno sprečava da dođe u kontakt sa osetljivom zonom (vrhom) lobanje. I ona ima obilno punjenje. Ispod ovog punjenja, čelični elastični okvir osigurava da je izdržljiva.

U svakoj komori, Stellar.45 drajver Beyerdynamic-a isporučuje frekvencijski opseg od 5Hz do 40kHz. Prema Beyerdynamic-u, prednosti uključuju viši nivo zvučnog pritiska (SPL), nižu harmonijsku distorziju i širi frekvencijski odziv. Niska težina mišićnog končića omogućava posebno brz i detaljan odziv na tranziciju, što omogućava preciznije slušanje na visokim nivoima zvuka, bez distorzije.

Sa impedansom od 48 oma, slušalice se lako napajaju širokim spektrom plejbek uređaja i profesionalne opreme. Uključeni audio kabl dužine 3 metra ima tro-pinski mini XLR konektor koji se priključuje na dno leve slušalice. Kabl je visokog kvaliteta i završava se 3,5mm utikačem (u kutiji se nalazi adapter od četvrt inča). Osim kabla i adaptera, jedini drugi dodatak je jednostavna, crna vrećica od najlona sa logotipom Beyerdynamic.

Zvuk Zvezdan Preko Celog Spektra

Beyerdynamic DT 770 Pro X LE

Potrebno je malo snage da se pokrenu. Čak i na niskim nivoima zvuka, audio signal zvuči puno. Najdublje sub-bas frekvencije su čujne i tačne, dok visokofrekventni sadržaj dolazi sa ogromnom detaljima. Sub-bas zvuči puno i na visokim nivoima zvuka, ali uvek čisto. Drajveri prelepo reprodukuju sub-bas. Najniže od ovih tonova dolazi sa istom količinom „rike“ poput subwoofera u 2.1 zvučnom sistemu. Bas zvuči puno, ali nikada preterano pojačano. Različiti vokalni nastupi su izuzetno jasni i potpuno prisutni u miksu.

Ukratko, slušalice postižu divnu ravnotežu ovde, dosežući do najdubljih basova bez pojačavanja za efekat.

Orkestarske pesme zvuče posebno svetlo i jasno. Širi stereo prikaz posebno koristi uživo klasične snimke, kao i drugih sa prirodnim, dinamičkim osećajem. Na ovome, široko raspoređeni perkusni zvuci neverovatno zvuče, kao i isporuka basa.

Nadograđeni standard studia

Beyerdynamic DT 770 Pro X LE slušalice su skoro savršene za rad u studiju. Jednostavno rečeno, zvuče fantastično i neverovatno su udobne.

Read More