Xbox radi na rimejku prve Halo igre i razmatra PS5 verziju

0
26
xbox-radi-na-rimejku-prve-halo-igre-i-razmatra-ps5-verziju

Halo možda više nije najveća Xbox franšiza, ali je svakako najprepoznatljivija Microsoftova. Proširivši se kroz četiri generacije, ova franšiza nastavlja da pruža uzbudljivu multiplayer igru i nezaboravne priče.

Sve je počelo 2001. godine sa Bungievim Halo: Combat Evolved na originalnom Xboxu. Iako je ovaj unos od tada u senci Halo 2 i 3, čini se da Microsoft namerava da ga vrati na potpuno neočekivan način.

Kako je izvestio The Verge, Xbox trenutno radi na novoj verziji Halo: Combat Evolved. Izveštaj ne precizira da li je projekat remake, ali smo skloni da verujemo da jeste, s obzirom da je prvi unos već remasterizovan.

Pokrenite Halo: The Master Chief Collection na PC-u ili Xbox konzolama danas, i možete igrati remasterizovanu verziju Combat Evolved. Stoga ne bi imalo mnogo smisla da Xbox ponovo remasterizuje originalnu igru, što nas navodi da verujemo da se naslov pravi iznova.

U svakom slučaju, ovo nije najinteresantniji deo izveštaja. Remake i remaster izdanja su uobičajena u industriji zbog svoje profitabilnosti, što ih čini očiglednim, posebno kada se raspravlja o franšizi velikoj kao što je Halo.

Ono što je ovde iznenađujuće je da The Verge navodi da se ovaj remake razmatra za PS5. U prilično prikladnom obrtu događaja, Halo se možda priprema da napravi svoj debi na PS5, počevši od prvog nastupa Master Chiefa.

Nedavno su igre poput Hi-Fi Rush i Sea of Thieves lansirane na PS5. Štaviše, izveštaj navodi da se Starfield i Hellblade 2 razmatraju za sličan tretman, iako Xbox želi da Gears 6 ostane ekskluzivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More