Sony više ne reklamira PS5 kao 8K gejming konzolu

0
26
sony-vise-ne-reklamira-ps5-kao-8k-gejming-konzolu

Sony je bio ponosan da najavi sve novo o PS5 u 2020. godini. Gaming gigant je predstavio potpuno novi PCIe 4.0 SSD za hardver, a nove funkcije poput ray tracing su prvi put predstavljene na PlayStation konzoli.

Sony je uglavnom reklamirao konzolu za 4K gaming, ali je otišao korak dalje i čak uključio podršku za 8K na pakovanju. Tokom godina, postalo je jasno da je ovo nemoguće, pa se čini da se Sony povukao od ove tvrdnje.

Kako je izvestio John Linneman iz Digital Foundry, pakovanje PS5 izgleda da je ažurirano. Sony je tiho uklonio 8K logo sa kutije, reklamirajući sada realniji cilj za konzolu.

Za one koji nisu upućeni, PS5 tehnički podržava 8K gaming. Međutim, u poređenju sa hiljadama igara dostupnih za hardver, samo jedna može da radi na 8K, dok ostale čak i teško postižu 4K. Za one koji se pitaju, The Touryst renderuje 8K sliku na Sonijevom najnovijem hardveru.

Većina igara na PS5 radi između 1080p i 1440p. Ovi ciljevi rezolucije mogu varirati, a upscaling takođe igra ulogu. Na primer, Final Fantasy 16 renderuje ispod 1080p da bi ciljao na 60FPS. Na kraju, nazivanje PS5 4K konzolom može takođe biti preterano u mnogim slučajevima.

Nakon otkrića, fanovi spekulišu da je ažurirano pakovanje Sonija još jedan znak PS5 Pro. Pošto je PSSR rekao da cilja 8K kroz upscaling na najvišem nivou, ova reklama se sada može koristiti isključivo za osvežavanje sredine generacije koje dolazi 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More