Twitter se zvanično preselio na X.com

0
47
twitter-se-zvanicno-preselio-na-x.com

PCPress.rs Image

Zbogom, Twitter.com.

PCPress.rs Image

Dobrodošli na x.com!

Twitter je zvanično prošao kroz rebrendiranje pre skoro godinu dana. Međutim, većina njegovih stranica je i dalje koristila Twitter u svojim URL-ovima. Sve do sada. Sada je Elon Musk objavio da je društvena mreža završila sa premeštanjem svih svojih ključnih sistema na X.com. To znači da je završila tranziciju u svoj novi identitet. Uklonila je sve tragove imena Twitter i njegovog ikoničnog plavog ptičjeg logotipa.

Prema izveštajima The Verge-a, Twitter je takođe izmenio svoju početnu i stranicu za prijavu sa napomenom na dnu koja glasi: “Dobrodošli na x.com! Obaveštavamo vas da menjamo naš URL. Vaša podešavanja privatnosti i zaštite podataka ostaju ista.” Zatim, dalje se ide na stranicu o privatnosti, koja sada koristi x.com u svojoj adresi.

Tokom protekle godine, kompanija je postepeno menjala svoj identitet pre Elon-a Musk-a malo po malo. Promenila je svoj zvanični nalog sa @Twitter na @X i zamenila Twitter logotip na zgradi svog sedišta.

Veb stranica je promenila svoje ikone koje se pojavljuju u tabovima pretraživača. To je u početku aktiviralo neke sigurnosne mehanizme pretraživača. Zatim je aplikacija prešla na novi X logo umesto prethodnog plavog ptičjeg dizajna. Tweetdeck je preimenovan u XPro, a Twitter Blue je postao X Premium.

Kompanija je polako premeštala svoje stranice na x.com, dovoljno sporo da je to postalo sigurnosni rizik. Zlonamerni akteri mogli da iskoriste neusklađene URL-ove za phishing napade. Sada je kompanija završila premeštanje na svoj novi URL. Vreme je da se oprostimo od jednog od poslednjih preostalih delova veb-sajta koji je pomogao da se oblikuje pejzaž društvenih medija.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.