TOP 5: masažeri za umirivanje bolnih mišića

0
51
top-5:-masazeri-za-umirivanje-bolnih-misica

Korišćenje masažera je iznenađujuće jednostavno. Uključite ga, polako ga pomerate preko mišića i pustite ga da radi svoju magiju. Nije potrebno vršiti dodatni pritisak kako biste uživali u efikasnoj masaži.

Kao i svaki komad medicinske opreme, morate biti oprezni prilikom korišćenja masažnog pištolja. Trebao bi imati uputstva za sigurno korišćenje, ali, ukratko, nemojte ga uključiti na maksimum i staviti ga na vrat! Počnite na najmanjem nivou i izbegavajte kosti jer će vas boleti.

Umesto toga, usmerite se na velike, mesnate mišiće poput bicepsa, tricepsa, butina i zadnjice, i nemojte ga koristiti predugo – samo ćete stvari učiniti bolnijim! Ne koristite ga kod istegnuća ili uganuća i prvo se posavetujte sa lekarom ako imate osteoporozu ili visok krvni pritisak.

Evo najboljih masažnih pištolja na tržištu, spremnih da umire vaše bolne mišiće. Uživajte!

NAJBOLJI MASAŽNI PIŠTOLJ

HoMedics Pro Physio

HoMedics Pro Physio Masažni Pištolj

Prepun je inovacija, možete ga zagrejati do 47 stepeni Celzijusa za manje od dva minuta za toplu masažu, ili zamrznuti zamenjivu hladnu glavu gelom za vrhunsko hlađenje. Te kontrastne temperature pomoći će u pripremi mišića pre vežbanja podsticanjem cirkulacije i obezbeđivanjem savršenog hlađenja nakon treninga.

HoMedics Pro dolazi sa torbicom, ali s obzirom da je veći nije najbolji za upotrebu na putu. Međutim, iznenađujuće je lagan za svoju veličinu, pa je lako manipulisati njime kod kuće. Bez obzira koju glavu je da koristite, glatko se kreće preko kože sa minimalnom bukom. Jako su korisni dijagrami koji pokazuju kako dobiti najviše iz proizvoda.

KANDIDAT ZA PRVO MESTO

Bob i Brad Mini Q2

Bob i Brad Mini Q2 Masažni Pištolj

Moćan, jednostavan za korišćenje i pristupačan. Za razliku od mnogih svojih konkurenata po pristupačnoj ceni, ima pet brzina i pet nastavaka za ciljanje različitih delova tela, plus dolazi sa elegantnom torbicom koja ima dovoljno mesta za sav pribor (korisno za putovanja). U kutiji ćete pronaći i koristan korisnički vodič, pun korak-po-korak rutina koje će vam pokazati kako umiriti sve moguće bolove i tegobe.

Zadovoljstvo je koristiti ga odmah zahvaljujući njegovom ergonomskom dizajnu. Lagan je i dugmad su savršeno postavljena za lak pristup tokom masaže. Što se tiče performansi, nema bolnog trzanja ili treperenja kada se pomera preko zglobova.

Ako to nije dovoljno, uređaj se automatski isključuje nakon 10 minuta nekorišćenja kako bi očuvao bateriju, i podržava USB-C punjenje. Za neke, kratka ručka možda deluje malo kratko.

NAJBOLJI MASAŽNI PIŠTOLJ ZA PUTOVANJE

Theragun Mini 2

Theragun Mini 2. generacija

Masažni pištolji nisu kompaktniji od Theragun Mini. Težak samo 450g, ovaj uređaj veličine dlana lako se može poneti na put – jednostavno zakačite elegantni putni kofer na torbu za slatko olakšanje bilo kad i bilo gde.

Izuzetno je tih, tako da možete tretirati bolne mišiće s minimalnim naporom, a njegova mala veličina ga ne čini manje moćnim. Nema iritantnog povlačenja ili vučenja, a tokom korišćenja se lako prebacuje između postavki. Therabody aplikacija će vam posebno obradovati: prepuna je rutina prilagođenih početnicima za oporavak od vežbanja, spavanje, rad, putovanje i još mnogo toga.

Dostizanje težih područja, poput donjeg dela leđa, može biti malo neugodno, i u kofer stane samo jedna glava, ali to su male greške za inače izuzetan proizvod.

NAJBOLJI MASAŽNI PIŠTOLJ ZA SPORTISTE

Theragun PRO 5

Theragun PRO 5. generacija

Posvećeni sportisti, ne tražite dalje. Iako je značajna investicija, nova iteracija Theragun PRO dolazi sa nizom pametnih nadogradnji, uključujući bezčetkasti motor za smanjenje buke, dve nove priključke, USB-C punjenje i OLED ekran za praćenje unapred postavljenih rutina. Na uređaju su dostupne četiri rutine za odabir, ali preporučuju povezivanje sa korisnički prijateljskom Therabody aplikacijom za različite personalizovane opcije koje ciljaju specifične bolove i tegobe.

Uprkos svojim tehničkim karakteristikama, ovaj elegantni masažer je iznenađujuće jednostavan za upotrebu zahvaljujući korisnom uputstvu za brzi početak i video tutorijalima. Njegove intuitivne kontrole znače da nema mučenja sa menjanjem brzine ili uključivanjem i isključivanjem, dok trouglasti oblik pruža odlično prianjanje i podesiva ruka vam pomaže da se uhvatite u koštac sa teže dostupnim područjima. Iako je glomazan, dobro dizajnirani kofer za nošenje znači da je pogodan i za putovanja.

Ovaj model heroja je teško kritikovati; malo je težak i ruke bole posle nekog vremena, ali to je sitna primedba. Ako ste spremni da pojačate svoje napore za opuštanje, PRO je vredan izbor.

NAJBOLJI MASAŽNI PIŠTOLJ ZA LAKU UPOTREBU

MuscleGun Carbon

MuscleGun Carbon

Ovaj dobro dizajnirani masažni pištolj odmah je dobio pohvalu za svoju dugu, zakrivljenu ručku koja je pomogla našim testiranjima da dođu do svih svojih bolnih mišića. Izuzetno je moćan i efikasan, klizeći preko kože bez povlačenja za opuštajuće masažno iskustvo.

Malo je glomazan i težak, a ručka jako vibrira pri visokim brzinama, ali dolazi sa pristojnim izborom masažnih glava, sveobuhvatnim korisničkim vodičem i robusnim koferom za nošenje. Prateća aplikacija je osnovna, ali pruža neke korisne savete o tehnikama.

Ukratko, ovo je solidna kupovina po pravednoj ceni za kvalitet.

Da li je dobro koristiti masažni pištolj svake noći?

Masažni pištolji mogu se koristiti na način koji je koristan za vaš stil života, uz preporuku da koristite pištolj ne više od dva do tri puta dnevno nekoliko minuta svaki put.

Izvadite ga pre ili posle treninga, ili čak tokom vežbanja uključivanjem u rutinu zagrevanja. Kako biste podstakli protok krvi, jednostavno se usredsredite na svaku grupu mišića između 15 i 30 sekundi.

Da li osećate zategnutost tokom treninga? Zaustavite se na kratku masažu kako biste pomogli da se mlečna kiselina i toksini izbace iz vaših mišića. Nakon završetka treninga, koristite masažni pištolj intenzivnije tako što ćete provesti do dva minuta radeći na svakoj grupi.

Read More