Suzuki i Tier IV razvijaju autonomni automobil 

0
62
suzuki-i-tier-iv-razvijaju-autonomni-automobil 

PCPress.rs Image

Suzuki Motor Corporation, vodeći japanski proizvođač automobila, udružio se sa Tier IV, japanskim startapom specijalizovanim za tehnologiju autonomne vožnje, kako bi unapredio razvoj samovozećih mini automobila. Ova saradnja treba da odgovori na sve veću potražnju za kompaktnim autonomnim vozilima u manje naseljenim regionima Japana, gde uski putevi i ograničene mogućnosti mobilnosti predstavljaju značajne izazove. 

PCPress.rs Image

 Suzuki se obavezao na kapitalnu investiciju od približno 50 miliona dolara u Tier IV, što označava značajan korak ka integraciji naprednih mogućnosti autonomne vožnje u svoju buduću liniju vozila. Partnerstvo će videti da Tier IV koristi svoju ekspertizu u softveru otvorenog koda i skalabilnim rešenjima za autonomnu vožnju za razvoj prototipa automatizovane vožnje koristeći postojeća Suzuki vozila. Ova inicijativa je u skladu sa Suzukijevim strateškim ciljem da ugradi najsavremeniju autonomnu tehnologiju u svoja vozila sledeće generacije. 

 Tier IV je poznat po svom pionirskom radu sa Autovare-om, prvim softverom otvorenog koda na svetu za autonomnu vožnju. Posvećenost kompanije razvoju otvorenog koda ima za cilj da podstakne široko usvajanje i inovacije u industriji autonomne vožnje. Integracijom naprednih softverskih platformi Tier IV sa Suzukijevim proizvodnim umećem, koju karakteriše njihova filozofija „Manje, lakše, kraće i lepota“, alijansa je spremna da isporuči inovativna rešenja za mobilnost prilagođena regionalnim potrebama. 

 Saradnja između Suzukija i Tier IV naglašava zajedničku posvećenost unapređenju regionalne mobilnosti. Kombinovanjem resursa i stručnosti, dve kompanije imaju za cilj da stvore pristupačnije i efikasnije usluge mobilnosti. Ovaj napor je posebno značajan u ruralnim i manje naseljenim oblastima Japana, gde raste potreba za pouzdanim i kompaktnim transportnim rešenjima. 

Izvor: autotech.news

SBB


Tagovi: , , , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.