Steam: Da li neko može da nasledi igre koje ste kupili?

0
39
steam:-da-li-neko-moze-da-nasledi-igre-koje-ste-kupili?

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Kada se razmišlja o smrti, video igre uglavnom nisu prvo što padne na pamet. Rasprave o nasleđivanju digitalne imovine ipak postoje, a najsvežije interesovanje je probudilo pitanje s platforme Steam.

PCPress.rs Image

„A bratancu ostavljam sve svoje Steam igre“, je rečenica koju verovatno niko nikada nije izgovorio. Bar za sada. To ne znači da niko o tome ne razmišlja – na forumu Resetere korisnik delete12345 je izneo svoje iskustvo koje je u vezi sa ostavljanjem Steam naloga zakonskim naslednicima. Od zaposlenih je dobio poruku „Sa žaljenjem vas obaveštavamo da vaš račun na platformi Steam ne može da bude prenesen putem testamenta“.

Mnogi su požurili da objasne da nema potrebe za komplikovanim akcijama – umirući gejmer nasledniku jednostavno može da ostavi podatke za logovanje na Steam. Novi vlasnik kasnije može da menja ono što želi, pa i podatke o karticama s kojih će plaćati igre. Drugi pak tvrde da bi kompanija u nekom trenutku mogla da izvrši proveru da li je vlasnik naloga i originalni tvorac, dok treći podsećaju da uskoro stiže “Steam Families” preko kojeg će igre svakako moći da se dele.

PCPress.rs Image

Bilo kako bilo, pitanje je zanimljivo – svako ko je neku igru pošteno platio bi trebalo da dobije pravo da je ostavi svojim potomcima ili nekom drugom izabranom nasledniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.