Šta se zapravo dogodilo sa Grand Theft Auto V DLC-om?

0
44
sta-se-zapravo-dogodilo-sa-grand-theft-auto-v-dlc-om?

Bivši zaposleni studija Rockstar bacio je malo svetla na to šta se dogodilo sa planiranim DLC-om za priču u Grand Theft Auto V. Joe Robino, koji je radio kao virtuelni snimatelj za Rockstar od 2010. do 2016, potvrđuje ono što su fanovi dugo mislili – priča za DLC je napuštena zbog uspeha GTA Online.

Kada je Grand Theft Auto V lansiran, Rockstar nas je sve iznenadio sa GTA Online, pratećim multiplayer modom smeštenim u istom otvorenom svetu kao i single-player kampanja. Kroz razna curenja i intervjue sa glumcima koji pozajmljuju glasove likovima, znali smo da je Rockstar radio na single-player DLC-u za GTA 5 kratko nakon lansiranja igre 2013. Međutim, ovaj DLC je na kraju otkazane.

Razgovarajući za SanInPlay, bivši Rockstarov zaposleni, Joe Robino, diskutovao je šta se dogodilo sa otkazanim DLC-om, rekavši da je nakon lansiranja veliki deo tima prešao na rad na Red Dead Redemption 2. Robino je, međutim, bio u drugom timu, radeći na “samostalnom DLC-u za GTA koji nikada nije izašao”. Prema Robinu, ovaj bi DLC bio jako fokusiran na Trevora.

Nažalost, trenutni uspeh GTA Online, koji je zaradio milijarde dolara, doveo je do otkazivanja single-player DLC-a.

“Bio je stvarno stvarno dobar. Ali kada je GTA Online izašao, bio je toliki izvor za novce i ljudima se toliko svidelo da je bilo teško argumentovati da bi samostalni DLC mogao da se takmiči sa tim. Mislim da se sada, naknadno razmišljajući, verovatno moglo i jedno i drugo. Ali to je bila poslovna odluka koju su doneli. Bio sam malo razočaran tim”, rekao je Robino.

Rockstar nikada nije javno potvrdio da je radio na DLC-u za GTA 5. Izgleda da su neke od ideja planirane za otkazani DLC na kraju ipak stigle u GTA Online sa kasnijim apdejtovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More