Slike i video snimke su vam zauzele sav prostor na mobitelu? Prebacite ih na Google Fotografije!

0
103
slike-i-video-snimke-su-vam-zauzele-sav-prostor-na-mobitelu?-prebacite-ih-na-google-fotografije!

Uz svaki gmail račun dobijete 15GB prostora za pohranu na Google-ovim serverima kojeg osim za email poruke možete koristiti i za spremanje fotografija i video snimki uz pomoć aplikacije Google Fotografije koja dođe instalirana na većini današnjih Android mobitela. Vidim da dosta ljudi ne zna za ovu opciju koja je veoma korisna kad vam fotke i video snimke zauzmu sav prostor na mobitelu. Naravno, nije loše napraviti backup i kad imate dosta prostora – čisto da ne izgubite sve te snimke ako vam se mobitel pokvari ili ga izgubite.

Snimio sam kratke video upute pa pogledajte (zapratite me na Youtube-u https://www.youtube.com/c/cile1977, pratite me i na Facebook-u https://www.facebook.com/bswireless.brodski.stupnik/):


Kao što vidite, vrlo je jednostavno – prvo upalite automatsko “sigurnosno kopiranje” – ostavite mobitel preko noći na punjaču da prebaci sve te slike i snimke i onda kliknete na “Oslobodite prostor na ovom uređaju” i Google Fotografije će obrisati sve slike i snimke koje su uspješno prebačene na Google servere i na taj način osloboditi prostor na mobitelu.

Možete i ručno odabrati fotografije i video snimke pa napraviti sigurnosnu kopiju samo tih odabranih, ako vam nisu sve važne i želite uštedjeti na prostoru.

Sve fotografije i video snimke koje ste prebacili na Google server, osim u Fotografije aplikaciji, možete pogledati na bilo kojem drugom mobitelu ili računalu na stranici https://photos.google.com/ – samo se prijavite sa svojim gmail podacima.

Ako vam 15GB prostora nije dovoljno, ništa vas ne spriječava da otvorite još gmail računa pa na njih nastavite prebacivati ostatak datoteka (samo u Google Fotografijama u glavnom izborniku odaberete opciju “Dodaj drugi račun”) –najbitnije je da zapamtite podatke za prijavu na te gmail račune jer ćete izgubiti sve svoje datoteke ako ih zaboravite!

Možete i platiti za dodatni prostor – 100GB prostora košta 18.45€ godišnje, 200GB košta 31.85€, a 2TB prostora košta 115.34€ godišnje – evo cjenik: https://one.google.com/about/plans?hl=hr

Slike i video snimke možete prebaciti i na USB stick – najpraktičniji mi je Sandisk Ultra Dual Drive Luxe koji osim normalnog veliko USB konektora ima i USB-C konektor pa ga možete ukopčati u bilo koji moderni pametni telefon – snimio sam recenziju i upute kako prebaciti sve slike i video snimke na taj USB: Kratka recenzija USB memorije Sandisk Ultra Dual Drive Luxe i upute kako napraviti backup slika i videa s mobitela – BSWireless

Read More

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.