Dizelska grijalica idealna za radionice, vikendice, splavi i slično – Hcalory M69 8kW

0
82
dizelska-grijalica-idealna-za-radionice,-vikendice,-splavi-i-slicno-–-hcalory-m69-8kw

Izgleda da su Webastu istekli nekakvi patenti pa je sad na kineskim trgovinama dostupna hrpa dizelskih grijalica koje su kopije Webasta i dolaze čak i kao samostalne grijalice koje možete koristiti za grijanje svih prostora – najčešće su to vikendice, splavi, radionice, ali vidim da ih koriste i za grijanje kuća u zemljama gdje su komunlaije jako poskupjele tijekom trenutne krize.

Snimio sam video o jednoj takvoj dizelskoj grijalici – model je Hcalory M69 i trenutno košta oko 85€ na Banggood trgovini – možete ju naručiti ovdje: https://www.banggood.com/custlink/vKmHuzem5h

Paket dolazi iz Poljske ili iz Čehije, dođe dosta brzo, cijena uključuje PDV i nema carine.

Pogledajte video (zapratite me na Youtube-u https://www.youtube.com/c/cile1977, pratite me i na Facebook-u https://www.facebook.com/bswireless.brodski.stupnik/):


Grijalicu svakako preporučujem držati vani, premda bi bila učinkovitija unutra, ali je puno veća opasnost od trovanja ispušnim plinovima. Stavite ju van i crijevom dovedete vrući zrak u prostor kojeg grijete – manja je buka i puno je sigurnije.

Grijalica radi na dizel, lož ulje, plavi dizel, a koliko vidim može se prepraviti da radi i na razna otpadna goriva. Potrošnja je od 1 decilitra na sat do pola litre na sat ovisno o snazi na kojoj ju koristite.

Za grijalicu je potreban izvor struje napona 12V – većinom ih koriste u kombinaciji akumulator/punjač tamo gdje ima struje ili solarni panel/akumulator tamo gdje nema struje. Ne troši puno struje dok radi – od 10W do 50W (ventilator) jedino što povuče malo više dok se pali jer ima električni grijač koji zapali gorivo na početku rada – onda povuče oko 150W, ali to traje manje od 3 minute.

Evo linkovi na raznu dodatnu opremu, a za akumulator možete koristiti neki stari od automobila ili kupiti baš novi solarni akumlator – najjeftiniji kod nas su tako oko 80€.

Solarni panel 150W i kontroler za akumulator (90€): https://s.click.aliexpress.com/e/_DeCyVjD

Produžni kabel za kontroler za dizelski grijalicu (6€): https://s.click.aliexpress.com/e/_DCPt7bD

Adapter 12V 200W za dizelsku grijalicu (9€): https://s.click.aliexpress.com/e/_Dkp280X

Cijev 2 metra za dovod vrućeg zraka iz dizelske grijalice (10€): https://s.click.aliexpress.com/e/_DFGXBeR

Detektor ugličnog monoksida i dima (19€): https://s.click.aliexpress.com/e/_Dl1Qxyb

Read More

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.