„Propričao“ Chrome na Android-u

0
62
„propricao“-chrome-na-android-u

PCPress.rs Image

Android verzija Chrome-a dobila je novu opciju nazvanu „Listen to this page“. U pitanju je TTS (Text-to-Speech) opcija koja će glasno pročitati sadržaj otvorene web stranice. Ona će pomoći korisnicima da lakše koriste Chrome na Android-u, jer će im omogućiti da preslušaju sadržaj web stranice dok rade nešto drugo.

PCPress.rs Image

Funkcija nije podržana na svim sajtovima, ali ukoliko jeste, „Listen to this page“ opcija je smeštena u meniju sa „tri tačkice“, u gornjem desnom uglu Chrome aplikacije. Kontrole su slične kao kod podkasta i dozvoljavaju da se pokrene i pauzira reprodukcija, promeni brzina, preskaču delovi teksta… Za sada su podržani engleski, francuski, nemački, arapski, hindi i španski jezik. Iz dosadašnjeg iskustva sa Google-om, možemo da kažemo da će verovatno u narednih nekoliko meseci uslediti i proširenje broja podržanih jezika.

Korisnici mogu da za svaki od podržanih jezika odaberu drugi glas, kao i da se obeležava tekst koji se trenutno izgovara. Kontrole reprodukcije su dostupne i ako se otvori neki drugi tab, a reprodukcija će se nastaviti i ukoliko se zaključa ekran, dok je Chrome u fokusu. Ova opcija stiže kao deo Chrome 125 verzije.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.