Spotify uvodi novi HiFi plan

0
52
spotify-uvodi-novi-hifi-plan

PCPress.rs Image

Novi plan bi mogao da se pojavi ove godine, ali će korisnici morati da plate dodatno.

PCPress.rs Image

5 dolara mesečno uz postojeći plan

Spotify je prvi put najavio plan da uvođenja HiFi opcije strimovanja muzike pre nekoliko godina, ali to se još uvek nije ostvarilo. Ovo bi mogla biti godina kada će kompanija konačno uvesti HiFi strimovanje. Međutim, korisnici će morati da platite dodatno za tu privilegiju.

Očekuje se da će HiFi strimovanje biti dostupno do kraja 2024. godine. To će biti dodatak koji će korisnici plaćati najmanje 5 dolara mesečno uz postojeći plan. To je pored povećanja cene Premium pretplate koje stupa na snagu sledećeg meseca. Pojedinačni korisnici koji žele da slušaju muziku u visokom kvalitetu na Spotify-ju možda će morati da plate najmanje 17 dolara mesečno, osim ako nisu dovoljno srećni da budu na studentskom planu od 6 dolara. Još uvek nije poznato da li će HiFi dodatak biti dostupan za one na besplatnom nivou.

“Supremium” dodatak

HiFi audio je već uključen u Apple Music (11 dolara mesečno za pojedince) i Amazon Music Unlimited (11 dolara mesečno za one bez Prime-a). To je bio ključni prodajni adut za Tidal na početku te usluge, koja takođe sada košta 11 dolara mesečno. Spotify je 2021. godine rekao da će uvesti svoj HiFi plan te godine. Ipak i danas kompanija je daleko iza svojih konkurenata na tom polju.

Ipak, takozvani “Supremium” dodatak bi trebao da uključi i druge funkcije. Neke od njih su da brzo kreirate prilagođene plej liste na osnovu specifičnih aktivnosti, datuma i doba godine. Spotify-jeva tehnologija će prilagođavati plej liste na osnovu ponašanja korisnika i na kraju automatski kreirati plej liste bez ikakvog unosa od strane korisnika.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.