Prihodi OpenAI su navodno u porastu

0
56
prihodi-openai-su-navodno-u-porastu

PCPress.rs Image

Prema novom izveštaju, godišnji prihod proizvođača ChatGPT-a iznosi 3,4 milijarde dolara. Ne znamo da li OpenAI, zapravo ostvaruje profit do sada. Ali zahvaljujući izveštaju, ono što znamo je da je kompanija udvostručila svoj godišnji prihod.

PCPress.rs Image

Porast sa 1,6 milijardi dolara

Godišnji prihod OpenAI-ja iznosio je 3,4 milijarde dolara, kako je CEO Sam Altman navodno naveo osoblju. To je porast sa 1,6 milijardi dolara krajem prošle godine i 1 milijarde dolara pre godinu dana. Većina ovog prihoda dolazi od pretplatničke verzije ChatGPT-a. Ova verzija nudi veće limite za poruke osobama koje plaćaju najmanje 20 dolara mesečno. Takođe, programeri plaćaju kompaniji za korišćenje njenih velikih jezičkih modela u svojim aplikacijama i uslugama.

Oko 200 miliona dolara na godišnjem nivou dolazi od Microsoft-a, koji OpenAI-ju daje deo prihoda od prodaje velikih jezičkih modela kupcima koji koriste Azure. Azure predstavlja, Microsoft-ovu cloud platformu usmerenu na poslovanje.

Značajno je da je portparol OpenAI-ja naveo da su finansijski podaci “neprecizni” ali nije objasnio koje detalje osporava.

Ranije ove nedelje, Apple je najavio partnerstvo sa OpenAI-jem. Kompanija planira da integriše ChatGPT u svoje operativne sisteme za iPhone, iPad i Mac, omogućavajući Siri-ju da koristi ChatGPT za odgovore na pitanja. Finansijski uslovi tog dogovora, još uvek nisu poznati.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.