Opera dodaje Google Gemini AI u svoj pretraživač

0
45
opera-dodaje-google-gemini-ai-u-svoj-pretrazivac

PCPress.rs Image

Korisnici Opera pretraživača već mogu da se oslanjaju na mogućnosti OpenAI-jevih velikih jezičkih modela (LLMs) kada koriste ugrađenog AI asistenta Aria. Sada je kompanija takođe udružila snage sa Google-om kako bi integrisala njegove Gemini AI modele u Aria-u. Prema Opera-i, njihov Composer AI engine može obraditi korisnikove namere na osnovu njihovog upita i zatim odlučiti koji model koristiti za određeni zadatak.

PCPress.rs Image

Google je nazvao Gemini “najmoćnijim modelom koji su ikada izgradili” kada je zvanično najavio LLM prošle godine. Od tada, kompanija je najavila funkcije pokretane Gemini-jem širom svojih proizvoda i izgradila Gemini AI chatbot direktno u Androidu. Opera je izjavila da zahvaljujući integraciji Gemini-ja, njen pretraživač “sada može pružiti korisnicima najnovije informacije, uz visoke performanse.”

Nove eksperimentalne funkcije

Partnerstvo sa Google-om takođe omogućava Ariji da ponudi nove eksperimentalne funkcije kao deo svog AI Feature Drop programa. Korisnici koji imaju Opera One Developer verziju pretraživača mogu besplatno isprobati novu funkciju generisanja slika koju pokreće Google-ov Imagen 2 model — na primer, korisnik je tražio od Aria-e da “napravi sliku psa na odmoru na plaži kako pije piće.” Pored toga, korisnici mogu slušati Aria-u kako čita odgovore u konverzacijskom tonu koristeći Google-ov model za pretvaranje teksta u zvuk. Ako sve prođe dobro tokom testiranja, Opera bi mogla uvesti ove funkcije za sve korisnike, iako se one mogu promeniti u zavisnosti od povratnih informacija ranih korisnika.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.