Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Obsidian

0
35
najbolje-aplikacije-za-hvatanje-beleski:-obsidian

PCPress.rs Image

Odavno smo zatrpani informacijama, pa je skoro nemoguće da se zapamti sve ono što bi kasnije moglo da bude korisno. Stvari su se nekada zapisivale na papir, ali je to vreme prošlo. Danas tražimo efikasne programe i aplikacije koje mogu da nam pomognu u čuvanju i organizovanju važnih informacija.

PCPress.rs Image

Neke od ovih aplikacija su popularne, druge su baš popularne, a neke imaju prave klubove obožavalaca. Obsidian je jedna od njih. Beleške se hvataju u formatu koji odgovara i drugim sličnim aplikacijama (Markdown), čuvaju se lokalno – u glavnom folderu, što povećava bezbednost, a moguće je sinhronizovanje na više uređaja, i to potpuno besplatno.

Čim se Obsidian instalira, korisnik dobija brojne opcije s leve strane ekrana. Jedna od zanimljivijih je „daily note“ – obična beleška s datumom, ali korisna za vođenje dnevnika. Tu su i brojni plug-inovi, pa oni koji imaju volje i vremena mogu od ove aplikacije da naprave vrlo korisnu alatku.

Aplikacija Obsidian je dakle na spisku korisnih, a besplatna verzija je sasvim dovoljna (Standard košta 48 dolara godišnje, a Obsidian Plus i Obsidian Publish po 96 dolara). Prava stvar za bezbrižno beleženje stvari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.