Meta uvodi Threads API za developere

0
40
meta-uvodi-threads-api-za-developere

PCPress.rs Image

Meta konačno uvodi Threads API za developere. Kompanija je počela da testira alate za developere sa nekoliko kompanija još u martu, ali sada otvara vrata za više kreatora i proizvođača aplikacija.

PCPress.rs Image

Ograničene funkcionalnosti za početak

Za sada, funkcionalnost Threads API-ja je donekle ograničena. Omogućava aplikacijama trećih strana da objavljuju postove na Threads, kao i da pregledaju i upravljaju odgovorima i interakcijama sa njihovim postovima. Do sada je ovo omogućilo integracije Threads-a sa softverom za upravljanje društvenim medijima kao što su Hootsuite i Sprout Social. Threads API je takođe omogućio tech news agregatoru Techmeme da automatski postavlja sadržaj na platformu.

Upotreba alata od strane brendova i kreatora

Ovi alati su široko korišćeni od strane brendova, marketara i moćnih korisnika koji se oslanjaju na napredne analitike i druge specijalizovane funkcionalnosti. Zanimljivo je da Meta takođe sugeriše da bi kreatori mogli biti zainteresovani za korišćenje novog Threads API-ja za sopstvene “jedinstvene integracije” sa platformom.

Budući planovi za Threads API

Meta nije mnogo govorila o svojim budućim planovima za Threads API, niti da li će ikada podržati aplikacije trećih strana na način na koji je Twitter to činio pre nego što je Elon Musk preuzeo uslugu. API bi takođe mogao igrati ulogu u Meta-inim planovima za interoperabilnost sa fediverse-om, iako je Meta izjavila da su njeni planovi za interoperabilnost Threads-a sa decentralizovanim platformama još uvek u ranoj fazi.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.