MWC 2024: Tri stvari koje su zadivile posetioce

0
58
mwc-2024:-tri-stvari-koje-su-zadivile-posetioce

PC Press Studio

PCPress.rs Image

MWC 2024 je ove godine privukao pažnju modelima telefona, računara i drugih uređaja koji kao da su iz nekog drugog sveta. Savitljivi telefoni, ekscentrični AI dodaci, laptop koji kao da je izašao iz nekog naučno-fantastičnog filma – sve je to zadivilo posetioce ovogodišnjeg događaja.

PCPress.rs Image

Iz kompanije Lenovo je stigao laptop sa providnim ekranom, ali i telom – svako može da vidi šta je unutra. ThinkBook Transparent Display Laptop je dakle privukao pažnju, iako gledanje videa na providnom 17,3-inčnom displeju zvuči neobično.

Tu je i Humane AI Pin – zamišljen kao uređaj koji bi mogao da zameni pametne telefone i pomogne onima koji pate od zavisnosti od društvenih mreža i interneta uopšte. Nema ekran kao telefon, a opisuju ga kao kombinaciju uređaja Google Glass i pejdžera iz devedesetih godina prošlog veka.

AI Pin ipak nije reinkarnacija pejdžera, ali liči. Zapravo je glasovni asistent s kamerom. Ima mikrofon i zvučnike. Ne „budi“ se uz pomoć neke ključne reči kao virtuelni asistenti, niti je stalno aktivan, što znači da korisnik mora da pritisne dugme kad hoće da ga koristi. Nosi se kao bedž, pa je kamera stalno okrenuta ka sagovorniku, što može da bude neprijatno iako uređaj nije aktivan.

Motorola je predstavila novi model savitljivog telefona, a može da se obmota oko ručnog zgloba kao sat ili narukvica. Stručnjaci iz kompanije na ovom konceptu rade već neko vreme – tačnije još od 2016. godine. Ima fleksibilni pOLED displej što omogućava da se savija pod različitim uglovima. Umesto jedne ima više manjih baterija koje su raspoređene tako da izgledaju kao kičma telefona.

Eksperti kažu da su Lenovo laptop i Motorola telefon najdalje od dana kada će se pojaviti na tržištu, dok je AI pin već u prodavnicama i košta 700 dolara.

Izvor: Mashable

SBB


Tagovi: , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.