Mlade žene se udaljavaju od aplikacija za upoznavanje

0
44
mlade-zene-se-udaljavaju-od-aplikacija-za-upoznavanje

Aplikacije za upoznavanje kao što su Tinder i Bumble istražuju dodatne funkcije i novi brending kako bi privukle više žena iz Generacije Z, kao odgovor na upozorenja da žene korisnice doživljavaju “sagorevanje” na platformama za upoznavanje.

PCPress.rs Image

Generacija Z je prioritet za Tinder i Bumble, ali pretnje potencijalnih partnera često odbijaju korisnice

Match Group, koji poseduje više od 40 brendova za upoznavanje, uključujući Tinder i Hinge, i Bumble, koji takođe poseduje Badoo i Fruitz, rekli su da planiraju da poboljšaju moderaciju sadržaja i uvesti druge alate kako bi poboljšali iskustva žena.

Ankete dosledno pokazuju polnu nejednakost među korisnicima aplikacija za upoznavanje, dok neke žene izražavaju zabrinutost zbog primanja neželjenih materijala i pretnji nasiljem dok koriste ove usluge. Rešavanje ovih problema je ključno za sektor, jer su najveći igrači pod pritiskom da privuku nazad investitore. Akcije Match Group-a vrednog 7,8 milijardi dolara i Bumble-a vrednog 1,5 milijardi dolara pale su više od 80 odsto od svojih vrhunaca iz 2021. godine, brišući više od 40 milijardi i 18 milijardi dolara iz njihovih vrednosti.

“Generacija Z i žene — i iskustvo žena posebno — su naš glavni prioritet,” rekao je Bernard Kim, glavni izvršni direktor Match Group-a, odgovarajući na pitanje o Tinderu tokom najnovijeg izveštaja kompanije o zaradi. “One su doslovno najkritičnija demografska grupa za sve aplikacije za upoznavanje.”

Tinder, dominantna svetska aplikacija za upoznavanje, od svog lansiranja 2012. popularizovala je funkciju koja omogućava korisnicima da prihvate ili odbiju potencijalne partnere jednim prevlačenjem po ekranu pametnog telefona. Deset godina stari Bumble, s druge strane, pozicionirao se kao alternativna aplikacija usmerena na žene, gde one preuzimaju inicijativu u započinjanju razgovora. Hinge, fokusiran na veze, brendirao se kao aplikacija “dizajnirana da bude obrisana”.

Nedavna anketa istraživačke firme Mintel pokazala je da je 47 odsto muškaraca starosti između 18 i 34 godine u Velikoj Britaniji koristilo neku aplikaciju ili sajt za upoznavanje tokom godine do decembra, u poređenju sa 25 odsto žena iste starosne grupe. Slična, ali manje izražena nejednakost pronađena je među starijim ispitanicima.

“Pokušaj angažovanja mladih žena je najveći izazov za aplikacije za upoznavanje,” rekla je Rebecca McGrath, pomoćnica direktora za medije i tehnologiju u Mintelu. “Značajna polna nejednakost znači da je muškarcima teže da pronađu partnere, a kao rezultat toga, žene često postaju preplavljene, što čini iskustvo lošijim za sve.”

Vodeće platforme u sektoru otvoreno su ciljale žene u svojim najnovijim marketinškim kampanjama. Bumble je izazvao bes nakon svoje poslednje reklamne kampanje koja se direktno obraćala ženama koje su se povukle iz online upoznavanja, a bila je kritikovana zbog ismevanja onih koje nisu seksualno aktivne. Reklame, koje su počele da se pojavljuju na bilbordima u aprilu, imale su slogane poput “Ne treba da odustaneš od upoznavanja i postaneš časna sestra” i “Zavet celibata nije rešenje”. Negativne reakcije naterale su Bumble da se izvini ovog meseca.

“Čuli smo zabrinutosti koje su podeljene u vezi sa jezikom reklame i razumemo da je, umesto da ističemo trenutni sentiment prema upoznavanju, možda imala negativan uticaj na neke članove naše zajednice,” rekao je portparol Bumble-a.

Match Group i Bumble su naglasili svoje napore da angažuju ženske korisnike u svojim najnovijim izveštajima o zaradi. “Naš glavni zadatak je da pomognemo našim korisnicima da pronađu veze i poboljšamo iskustva žena,” rekla je Lidiane Jones, koja je preuzela funkciju izvršne direktorke Bumble-a u januaru.

Tinder je poslednjih godina izgubio korisnike u korist manjih rivala, uključujući brend Match Group-a Hinge, koji je popularniji među Generacijom Z.

Broj plaćenih pretplatnika na Tinderu pao je na manje od 10 miliona u tri meseca do marta, što je šesti uzastopni kvartalni pad. Mesečno aktivni korisnici, od kojih većina koristi besplatne usluge aplikacije, opadaju od 2021. godine, prema podacima kompanije Sensor Tower. Bumble je takođe zabeležio pad broja aktivnih korisnika u prvom kvartalu, pokazuju podaci aplikacije, iako je broj plaćenih pretplatnika ostao stabilan.

Izvor: Ft

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.