Android Auto 12.0 dostupan svim korisnicima

0
42
android-auto-12.0-dostupan-svim-korisnicima

Ekosistem Android Auto-a nastavlja svoj postepen razvoj sa zvaničnim izdanjem verzije 12.0. 

PCPress.rs Image

Fokus na stabilnost, kompatibilnost i suptilna uvođenja funkcija postavljaju temelje za buduće napretke

Iako su neki mogli očekivati veliku promenu zbog okruglog broja verzije, ovo ažuriranje se fokusira na poboljšanje stabilnosti, unapređenja kompatibilnosti i suptilna uvođenja funkcija koje pripremaju teren za buduće napretke.

Za korisnike navikle na brze ažuriranja mobilnih aplikacija, Android Auto može delovati kao spora platforma. Međutim, važno je zapamtiti složenost softvera unutar vozila. Za razliku od aplikacija za telefone, Android Auto direktno komunicira sa infotainment sistemom automobila, što zahteva rigorozno testiranje i proveru kompatibilnosti sa raznim markama i modelima vozila. Ovaj metodičan pristup, iako deluje sporije, osigurava glatko i pouzdano korisničko iskustvo na putu.

Prateći ustaljeni obrazac ažuriranja, Google je prvo izdao beta verziju Android Auto-a 12.0. Ovaj beta period pružio je vrednu platformu za rane korisnike da isprobaju nove funkcije i identifikuju potencijalne greške. Kada su greške ispravljene putem povratnih informacija korisnika, ažuriranje je zatim pušteno široj bazi korisnika.

Iako su neki korisnici možda očekivali dramatičnu promenu interfejsa sa Android Auto 12.0, ažuriranje se prvenstveno fokusira na osnovna poboljšanja. Ovo ne umanjuje važnost ovih promena; stabilna i dobro funkcionalna osnova je ključna za pozitivno iskustvo u automobilu.

Ažuriranje donosi nekoliko poboljšanja u osnovne funkcionalnosti Android Auto-a. Stabilnost sistema je pojačana, osiguravajući glatko funkcionisanje i minimiziranje verovatnoće padova ili grešaka. Dodatno, kompatibilnost sa raznim modelima automobila je dodatno poboljšana, omogućavajući širem rasponu vozila da se neprimetno integrišu sa Android Auto platformom. Ova poboljšanja možda nisu odmah uočljiva, ali značajno doprinose pouzdanijem i bez frustracija korisničkom iskustvu.

Jedna značajna promena u Android Auto 12.0 je suptilna integracija Google-ovog Material You dizajna. Dok interfejs konzole u automobilu zadržava poznati Coolwalk dizajn, mobilna aplikacija reflektuje estetiku Material You. Ova konzistentnost preko platformi nagoveštava dugoročnu viziju Google-a za ujedinjenije i korisnički prijatnije iskustvo koje bešavno prelazi između telefona i automobila.

Iako su izostale velike promene interfejsa, Android Auto 12.0 uvodi suptilnu, ali potencijalno značajnu funkciju za vozače električnih vozila (EV): „Get VE functions for Maps“. Ova funkcija, kada se aktivira u podešavanjima, omogućava Google Mapama da pružaju funkcionalnosti specifične za EV.

Kada se aktivira, Google Mape prioritetno prikazuju rute sa nižom potrošnjom energije, što je korisna funkcija za maksimalno iskorišćavanje dometa EV-a. Dodatno, kompatibilne stanice za punjenje su prikazane na mapi, omogućavajući vozačima da lako pronađu i planiraju svoje stanice za punjenje. Ova integracija sa funkcijama specifičnim za EV ističe posvećenost Google-a prilagođavanju rastućem segmentu električnih vozila.

Ažuriranje na Android Auto 12.0 je lako dostupno kroz dva glavna kanala: Google Play Store i APK Mirror. Korisnici mogu jednostavno ažurirati direktno iz Play Store-a, osiguravajući da dobiju zvaničnu i sigurnu verziju od Google-a.

Za one koji traže alternativni metod, APK Mirror pruža platformu za preuzimanje APK datoteke za ručnu instalaciju. Međutim, važno je naglasiti da korisnici treba da preuzimaju APK datoteke samo sa pouzdanih izvora poput APK Mirror-a, koji verifikuje autentičnost i sigurnost datoteke. Preuzimanje sa nepouzdanih izvora predstavlja sigurnosne rizike i treba ga strogo izbegavati.

Iako Android Auto 12.0 možda nije revolucionarno ažuriranje, predstavlja korak napred u Google-ovoj viziji za povezanije i korisnički prijatnije iskustvo u automobilu. Fokus na stabilnost, kompatibilnost i suptilna uvođenja funkcija postavljaju temelje za buduće napretke. Integracija funkcionalnosti specifičnih za EV u Google Mapama je obećavajući znak Google-ove posvećenosti prilagođavanju evoluirajućem automobilskom pejzažu. Kako Android Auto nastavlja da sazreva, korisnici mogu očekivati platformu koja se bešavno integriše sa njihovim vozilima, pružajući siguran i praktičan način za navigaciju, komunikaciju i pristup zabavi na putu.

Izvor: https://www.gizchina.com/2024/05/26/android-auto-12-0-is-now-available-to-all-users-heres-whats-new/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.