Kineski skuteri su veliki izazov za Teslin FSD

0
40
kineski-skuteri-su-veliki-izazov-za-teslin-fsd

Ako zanemarimo regulatorne prepreke, Tesla će se suočiti sa jednom velikom preprekom nakon što u Kinu donese FSD (Full Self-Driving) — više od 300 miliona e-skutera. To je stav Xpengovog šefa autonomne vožnje, Li Lijuna, koji je rekao da će FSD imati teškoća da se nosi sa 300 miliona električnih skutera u zemlji. 

PCPress.rs Image

To je zanimljiva tema jer su uslovi na putevima u Kini mnogo komplikovaniji u poređenju sa SAD, rekao je on. Kina ima ozbiljan nedostatak namenskih traka za nemotorizovana vozila, sa oko 30 odsto puteva u centralnom Guangdžouu, na primer, nema nemotorizovanih traka, rekao je Li. 

U Kini je uobičajeno da električni skuteri zauzimaju trake za motorna vozila, tako da će jedna od glavobolja sa kojom će Teslin FSD morati da se suoči kada uđe u zemlju biće igranje vozila sa nemotorizovanim vozilima, uključujući električne skutere, rekao je Li. 

 U Kini su električni skuteri glavno sredstvo za putovanja na kratke udaljenosti. U Kini ima 350 miliona električnih skutera, a zemlja je proizvela 42,28 miliona takvih proizvoda 2023. godine, prema podacima koje je 7. aprila objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija. 

 Napredak u proteklih nekoliko meseci sugeriše da je Tesla FSD sve bliže zvaničnom ulasku u Kinu. Rojters je 30. maja izvestio da se Tesla priprema da registruje svoj FSD softver kod kineskih vlasti kako bi ove godine pokrenuo ovu funkciju kako je planirano.  On je tada pomenuo i da u Kini postoji oko 300 miliona električnih skutera, koji su brzi i često putuju suprotno od saobraćaja, što može biti izazov za samovozeća vozila

Izvor: autotech.news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.