Hellblade 2 imao razočaravajuće lošu početnu prodaju

0
28
hellblade-2-imao-razocaravajuce-losu-pocetnu-prodaju

Iako velike igre poput Indiana Jonesa tek treba da izađu, Hellblade 2 je postao zvezda prve polovine 2024. godine za Xbox. Najnovije delo studija Ninja Theory, objavljeno u maju, hvaljeno je zbog izvanrednih vizuala i snažne priče.

Međutim, mnogi su takođe kritikovali igru zbog gejmpleja i ograničenog sadržaja. Čini se da Hellblade 2 nakon svega nije prošao preterano dobro na tržištu. Prema analitičarima, nije ušao u top 10 najprodavanijih igara meseca.

Važno je napomenuti da Xbox nije objavio broj igrača ili cifre prodaje za Hellblade 2. S obzirom da je lansiran na Game Passu, očekivalo se da će igra proći lošije od tipičnog AAA izdanja. Međutim, čini se da joj ide još lošije.

Kao što Matt Piscatella izveštava, Hellblade 2 bio je 37. najprodavanija igra u maju u SAD-u. Gledano samo platformu Xbox, završio je kao 21. najprodavanije ostvarenje.

Na sreću, u maju je zabeležemno nadprosečno angažovanje, verovatno zahvaljujući Game Passu. Matt Piscatella izveštava da je Hellblade 2 dospeo na 12. mesto ukupno, iako je i dalje zaostao za starim naslovom kao što je Fallout 76.

Posmatrano sa evropskog tržišta, situacija je slična, jer najnovije izdanje Ninja Theorija nije uspelo da uđe u top 10 najprodavanijih igara u maju.

S druge strane, igra poput Stellar Blade bila je dosta visoko na istim listama kratko nakon objavljivanja. Bez obzira na status novog intelektualnog vlasništva, prodato je ukupno najmanje 1 milion kopija.

Uzevši u obzir da 90% Xbox igrača nije moglo da završi Hellblade 2, ovaj rezultat nije najšokantniji. Međutim, postavlja crvene zastave za franšizu pošto Ninja Theory navodno želi da nastavi Senuinu priču još jednim nastavkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More