God of War Rangarok PC verzija će zahtevati PSN nalog

0
44
god-of-war-rangarok-pc-verzija-ce-zahtevati-psn-nalog

Za igranje novo najavljene PC verzije God of War Ragnarök biće potreban PlayStation Network (PSN) nalog.

Sony je tokom svoje prezentacije State of Play otkrio da će igra stići na PC 19. septembra. Međutim, blog post o igri napominje: “Potreban je nalog za PlayStation Network.”

Stranica igre na Steamu takođe potvrđuje ovo, navodeći: “Potreban je nalog za PlayStation Network, podložno uslovima usluge PlayStation i korisničkom sporazumu.” Ovo je dalje potvrđeno na početku prezentacije State of Play, sa izjavom koja glasi: “Igre Sony Inveractive Entertainment za PC zahtevaju nalog za PlayStation Network.”

Iako je to ponekad slučaj za PlayStation PC portove koji imaju online multiplayer modove, God of War Ragnarök je isključivo igra za jednog igrača. Ograničenje teoretski znači da igru neće biti moguće kupiti u bilo kojoj od više od 170 zemalja gde je Steam dostupan, ali PlayStation Network nije.

Vest će biti kontroverzna nakon pokušaja implementacije sličnog zahteva u Helldivers 2.

Zahtev je bio prisutan kada je igra originalno lansirana, ali nakon njenog neočekivanog ranog uspeha koji je doveo do ozbiljnih tehničkih problema, privremeno je uklonjen.

Ranije ovog meseca Sony je izjavio da će zahtev biti vraćen 30. maja, i da će svi igrači morati da povežu svoje Steam i PSN naloge do 4. juna.

Ovo je dovelo do toga da je igra povučena iz prodaje u 177 zemalja, jer PlayStation Network tamo nije bio dostupan.

Read More