Astro Bot dobija sopstveni platformer po punoj ceni

0
41
astro-bot-dobija-sopstveni-platformer-po-punoj-ceni

U skladu sa ranijim glasinama, Sony je najavio novu igru Astro Bot. Jednostavno nazvana Astro Bot, igra će biti izdana na PS5 6. septembra.

Iako je Astro Bot danas popularan PlayStation lik, novi Astro Bot naslov označava prvu punocenovnu, ne-VR igru sa ovim likom.

Lik se prvi put pojavio u The Playroom, kolekciji AR mini-igara koje su bile prethodno učitane na PS4 konzolama da bi pokazale sposobnosti DualShock 4 kontrolera i PlayStation kamere.

Ovo je pratilo pojavljivanje u The Playroom VR, još jednoj kompilaciji za PlayStation VR koja je uključivala kratku platformsku igru pod nazivom Robot Rescue. Ovo je prošireno na punocenovnu igru, Astro Bot Rescue Mission, koja je bila ekskluzivna za PlayStation VR.

Najpopularniji nastup lika do sada, međutim, je kao zvezda Astro’s Playroom, tech demo uključen sa svakom PS5 konzolom.

Igra je još jedan 3D platformer, dizajniran da pokaže DualSense kontroler, i pun je referenci na prethodne PlayStation igre i hardver.

“Slušali smo vaše komentare i sada se Astro vraća u super-veliku svemirsku avanturu, njegovu najveću do sada”, rekao je direktor studija Nicolas Doucet na zvaničnom PlayStation Blogu.

Read More